25 места в Осло, които може да посетите - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
25 места в Осло, които може да посетите
Автор: Елена Исаева

Операта в Осло: Удивителна архитектурна забележителност, разположена край брега, предлагаща оперни, балетни и музикални представления.

Vigeland Sculpture Park: Най-големият скулптурен парк в света, посветен на произведенията на Густав Вигеланд, включващ над 200 бронзови и гранитни скулптури.

25 места в Осло, които може да посетите
Снимка: pixabay.com

Крепостта Акерсхус: средновековен замък и крепост, които предлагат обиколки с екскурзовод, зашеметяваща гледка към града и поглед към историята на Осло.

Ски музей и кула Холменколен: Най-старият ски музей в света, показващ историята на ските и кула с панорамна гледка към Осло и околната природа.

Музей на викингските кораби: дом на три забележително добре запазени викингски кораба, както и други артефакти и изложби, показващи историята на викингите в Норвегия.

Кралският дворец: официалната резиденция на норвежкия монарх, разположена в красив парк и отворена за обиколки с екскурзовод през лятото.

Национална галерия: най-голямата обществена колекция в Норвегия от картини, скулптури и рисунки, включително известни произведения като „Викът“ на Едвард Мунк.

Нобелов център за мир: Музей, посветен на насърчаването на мира и почитането на лауреатите на Нобелова награда за мир чрез интерактивни експонати и мултимедийни инсталации.

Музей Fram: представяйки кораба за полярни изследвания Fram, посетителите могат да научат за смелите пътувания на норвежки изследователи като Fridtjof Nansen и Roald Amundsen.

Музей Кон-Тики: Излагайки известните кораби Кон-Тики и Ра II, музеят разказва историята на приключенските експедиции на Тор Хейердал през океаните.

25 места в Осло, които може да посетите
Снимка: pixabay.com

Музей на Мунк: Посветен на живота и творчеството на Едвард Мунк, музеят съхранява огромна колекция от негови картини, рисунки и графични произведения.

Норвежкият музей на културната история: Музей на открито, който представя културното наследство на Норвегия чрез реконструирани сгради, изложби и традиционни дейности.

Музей на Astrup Fearnley: Музей на изкуствата, включващ съвременно изкуство от норвежки и международни художници, разположен на остров Tjuvholmen.

Кметството на Осло: Отличителна сграда, в която се помещава градският съвет и известна с това, че е домакин на церемонията по връчването на Нобеловата награда за мир. Посетителите могат да разгледат залите му и да се възхищават на изкуството вътре.

Aker Brygge: крайбрежен квартал с оживена атмосфера, предлагащ ресторанти, кафенета, магазини и оживено яхтено пристанище с лодки и яхти.

Ботаническа градина: Спокоен оазис в сърцето на Осло, включващ голямо разнообразие от растителни видове, оранжерии и спокойни пътеки за разходка.

Река Акерселва: Живописна река, пресичаща града, облицована с паркове, водопади и исторически сгради. Перфектен за спокойна разходка.

Историческият музей: Изследвайки норвежката история, музеят съхранява артефакти от праисторически времена до Средновековието, включително известната колекция на викингите.

Tøyen Park: просторен и привлекателен парк с тучна зеленина, места за пикник и различни културни атракции като Музея на Мунк и Ботаническата градина.

Природонаучен музей: Част от университета в Осло, музеят разполага с обширни колекции от вкаменелости, минерали, животни и растения, предлагащи прозрения за естествения свят.

Скулптурен парк Ekebergparken: парк, показващ съвременни скулптури, разположени сред живописни пейзажи, предлагащ зашеметяваща гледка към Осло и фиорда на Осло.

Музей Акерсхус: Разположен в рамките на крепостта Акерсхус, музеят представя историята на Осло чрез археологически находки, изложби и интерактивни дисплеи.

Норвежки морски музей: Разположен в Bygdøy, този музей се впуска в богатата морска история на Норвегия чрез изложби за корабостроене, риболов и мореплаване.

Катедралата в Осло: Главната църква в Осло, известна със своята неоготическа архитектура и впечатляващ интериор. Той е домакин на редовни религиозни служби и е отворен за посетители.

 

Скулптурен парк Tjuvholmen: публично пространство за изкуство със съвременни скулптури на известни международни художници, разположено на остров Tjuvholmen, в непосредствена близост до музея Astrup Fearnley.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин