3 места, които да посетите в Европа през есента - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3 места, които да посетите в Европа през есента
Автор: Peika.bg
3 места, които да посетите в Европа през есента
Снимка: pexels

Есента е прекрасен сезон за пътувания в Европа, тъй като мастите с туристите обикновено намаляват, а природата и градовете придобиват уникални очарователни черти.

Ето три места, които бихте могли да посетите през есента и защо:

Тоскана, Италия : Тоскана е известна с красивите си хълмисти пейзажи, лозя, градини и исторически села. През есента, лозята се обагрят в златисти и червени цветове, а красивите градчета като Флоренция и Сиена са по-малко претоварени с туристи. Това е идеалното време за разглеждане на местните винопроизводители и наслаждаване на великолепната италианска кухня.

Късната есен е периодът, в който Тоскана става център на поредица от кулинарни и артистични събития. Тази част от годината носи дълбоки, силни вкусове, аромати и усещания, каквито никъде и в друго време не можем да открием. Това е сезонът, когато местните хора заживяват своя обичаен живот. Тълпите от туристи са напуснали земите им и сега тосканци се връщат към традиционните си фестивали и празници, посветени на типичните продукти, които отглеждат, събират и с които се хранят – първото олио, гъбите манатарки, кестените, трюфелите…

Баварски Алпи, Германия : През есента, Баварските Алпи се обгарят в живописни цветове, а градовете като Мюнхен стават по-спокойни след летния сезон. Можете да посетите красиви курорти като Гармиш-Партенкирхен или Берхтесгаден и да се насладите на природата и традиционната баварска кухня.

Най-известна с Октоберфест, Бавария е очаровала мнозина с живописните си пейзажи. Насочете се натам в месеците септември и октомври за да се насладите на по-ниски температури. На фона на Баварските Алпи очаквайте гори, лозя, езера и планински пътеки. Разбира се, най-известният фестивал в Бавария е лесен начин да се докоснете до тамошната култура, храна и прословута бира, но не са за изпускане и традиционните местни пазари, тиквени фиести и фестивали на виното, случващи се през този период. Добавете Tegernseeкъм списъка си с места за посещение, прорязани от алпийски пешеходни пътеки, както и германския замък от 19-и век Нойшванщайн, източник на вдъхновение за анимациите на Disney.

Шотландия, Обединеното кралство : Есента в Шотландия е вълшебно време за посещение. Пейзажите стават огнено червени и златисти, а туристическите атракции като Единбург и Лох Нес са по-малко натоварени. Можете да разгледате замъците, да се наслаждавате на шотландската горска природа и да опитате уютни шотландски ястия като хагис и овесена каша.

Никъде есента не е като Шотландия, а графство Пъртшир има някои невероятни гледки. С един крак в планините и друг в низините, Пъртшър е дом на живия плет Meikleour Beech, който може да се похвали с рекорд на Гинес като най-високия жив плет в света.

Ермитажът, зашеметяващ участък от гора, собственост на Националния тръст, се превръща в златист и червеникав цвят през есента и е дом на романтични руини и водопад.

Ако ослепителните гледки на природата не са ви достатъчни, резервирайте билети за Омагьосаната гора в Питлохри. От края на септември до октомври спектакълът от светлина и звук носи допълнителна магия в есенните гори на Пъртшир.

Тези места предоставят уникални възможности за забавление, изживяване на природата и наслаждаване на културното богатство на Европа през есента.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин