3-те най-чести грешки на новаците къмпингари (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
3-те най-чести грешки на новаците къмпингари (част 2)
Автор: Peika.bg
3-те най-чести грешки на новаците къмпингари (част 2)

Къмпингуването е прекрасен начин да се върнете към обикновения начин на живот, но къмпингарите-новаци често правят някои грешки, които могат да развалят удоволствието от това опростено и иначе вдъхновяващо докосване до природата.

Да, знаем – къмпингът трябва да бъде най-простият и най-отпускащ вариант за почивка, и прекрасен шанс да спите под звездите. На практика обаче това става под непроницаемата хидроизолация на съвременната тъкан на палатката. И все пак нещата в повечето случаи се объркат. Поне при онези, които нямат особено много опит в къмпингуването – може да бъде прекалено горещо или твърде студено, хората може да огладняват често или по различно време, а също и на повечето може да им е неудобно. Затова малко предварително плануване няма да е излишно в този случай.

Вижте кои са най-честите пропуски, които можете да си причините:

1. Разчитали сте за готвене на огън или барбекю

Всеки обича удоволствието от готвенето на открито, но не разчитайте много на него. В такава ситуация всичко отнема доста повече време – носене на вода, палене на огън – все неща, които трябва да имате предвид, за да не останете разочаровани и гладни. Ето защо винаги се презастраховайте – опаковайте и надежден газов котлон, газови бутилки и пакетирани храни.

2. Не сте си подготвили достатъчно неща за през нощта

Една от най-големите грешки, които можете да направите, е да не си вземете възглавници и топли завивки. През нощта на палатка може да бъде наистина много студено и освен това е редно винаги да имате под себе си добра изолация, тоест трябват ви подходящи за температурата спален чувал и шалте. 

3. Не сте се запасили с достатъчно осветление

Нощите могат да продължат доста дълго под звездите. Батериите или соларните фенери са добра идея. Най-малко челникът за главата е незаменим и оставя ръцете ви свободни да правят други неща – като четене, миене и готвене. Разбира се, задължително е да проверите дали осветлението, което сте сложили в багажа, работи. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин