6 идеи за съчетаване на почивка и спорт - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 идеи за съчетаване на почивка и спорт
Автор: Peika.bg
6 идеи за съчетаване на почивка и спорт

Обикновено почивката предполага замяна на фитнеса и тренировките с пълен релакс и безразборно хранене.

Това е времето, когато най-сетне имате възможност да се отпуснете и да отдъхнете от ежедневните ограничения, но ако я съчетаете с малко спорт, тялото ви определено ще ви е благодарно.

Практикуването на физически активности на плажа, в планината, в гората ще ви позволи да освежите тялото си. Без значение на каква възраст сте или какъв спорт обичате. Дори няколко дължини в басейна или в морето всеки ден ще са достатъчни за укрепване на мускулатурата и за подобряване циркулацията на кръвта.

Ако не сте го правили от доста време пък, ще се изненадате с колко енергия ще ви заредят леките упражнения по време на почивка и колко по-пълноценно ще ѝ се наслаждавате. Причината е ,че физическата активност подобрява умственото, физическо и емоционално благосъстояние на организма

Ето и нашите 6 предложения за активна почивка:

1. Разходка по плажа

Може би най-приятната и най-неуморителна спортна дейност по време на почивка. Не бива да пропускаме, че ходенето на босо се приема за фитнес тренировка, а досегът на стъпалата с мекия пясък и морската вода  има изключително оздравителен и отморяващ ефект – особено, ако страдате от разширени вени или лекувате контузии.

2. Сутрешен джогинг край морето/ в гората

Това е едно от най-предпочитаните спортни занимания сред активните пътешественици. Препоръчваме ви да го практикувате по изгрев слънце, когато пясъкът е още студен, а йодните изпарения – наситени. Сутрешното бягане в гората пък ще ви изпълни със свежест и бодро настроение!

6 идеи за съчетаване на почивка и спорт


3. Фитнес в хотела

Ако имате фитнес в хотела, се възползвайте от възможността да поспортувате дори и за съвсем кратко. Ако пък след това влезете в сауната или парната баня за няколко минути, бъдете сигурни, че през нощта ще спите непробудно. А на другия ден ще имате още повече сили за обикаляне и изучаване на забележителности.
6 идеи за съчетаване на почивка и спорт


4. Пешеходни обиколки 

Това е най-добрият начин да опознаете дадено населено място. Обикновено в курортите придвижването с превозни средства е затруднено и непрактично, а с една пешеходна обиколка ще помогнете на организма си да се справи с обилния обяд.

5. Каране на колело

Вече почти всеки хотел или град предлага възможност да наемете велосипеди под наем! Възползвайте се от тази възможност. Така хем няма да мъкнете тежки колелета със себе си, но ще можете да покарате в околностите на града. Освен това ще се придвижвате по-бързо, отколкото пеша и ще горите доста повече калории!

6 идеи за съчетаване на почивка и спорт

6. Йога

Хубавото на йогата е, че може да се практикува навсякъде! Вземете шалтето със себе си, когато отивате на разходка, не се знае къде ще ви се отворят чакрите и ще поискате да направите малко упражнения и да медитирате на спокойствие.

6 идеи за съчетаване на почивка и спорт

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин