4 неща, които да направите в Рио де Жанейро (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 неща, които да направите в Рио де Жанейро (част 2)
Автор: Peika.bg
4 неща, които да направите в Рио де Жанейро (част 2)

Рио де Жанейро е един дестинация, които почти всеки си би искал да посети. 

Той се свързва най-вече със световноизвестния карнавал, плажовете, коктейлите и горещите танци. 

Вижте 4-те неща, които задължително трябва да направите, ако посетите този цветен бразилски град. 

1. Kафе в Коломбо

„Конфетария Коломбо”  е най-старата сладкарница в града и е създадена през 1894 г. Тя е изпълнена с огромни огледала, прекрасни полилеи, малки масички френски тип. Там може да опитате всевъзможни вкуснотии – тортички, пайове, типичните бразилски тестени изкушения – с месо, сирене, кайма и, разбира се, не бива да пропускате кафето, което определено е за ценители. 

2. Бразилската кухня 

Бразилската кухня e много богата и вкусна - голямо разнообразие от плодове и тестени произведения. Съветваме ви да опитате традиционните фейжоада (ястие от черен боб и свинско месо, което се сервира гарнирано с ориз, брашно от маниока и резенчета портокал) и чураско (късове свинско, телешко, пилешко месо и наденички, набучени на шиш). 

3. Пазарите 

Интересен факт е, че повечето от пазарите са нощни - търговците започват да нареждат стоките си към полунощ и търговията кипи до сутринта. Там можете да намерите буквално всичко. На най-известният пазар в Рио –Хипимаркет, разположен в района на Ипанема стоките са още по-разнообразни, така че определено ви ги препоръчваме.

4. Карнавалът 

Тази феерия от багри, танцуващи хора, завладяващи ритми, кайпириня се случва в края на всеки февруари и е нещото, което определено си струва да посетите. Все пак това е най-грандиозното събитие в Бразилия и със сигурност думите не са достатъчни да го опишат – Карнавалът трябва да се преживее. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин