4 неща, които да не правите в Египет - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 неща, които да не правите в Египет
Автор: Peika.bg
4 неща, които да не правите в Египет

Както във всяка друга страна и в Египет има много примамки за туристи.

Затова ви подбрахме 5 неща, които ви препоръчваме да не правите, когато посещавате тази екзотична дестинация.

1. Разходка с камила край пирамидите

Тези украсени с пискюли и шарени наметала животни изглеждат много подходящи за сполучливи туристически снимки. Камиларят ще се постарае да ви покаже колко е послушна камилата и как е готова да коленичи във всеки един момент, за да качи туриста на гърба си. Имайте предвид обаче, че тези снимки ще ви струват цяло състояние. Съветваме ви да отидете малко по-встрани - при Сфинкса, където са строени камилите за разходки в пустинята. Там може да се спазарите както за снимки, така и за езда. Най-подходящото време за разходка с камила е точно преди залез, тогава ще можете да се насладите на гледката на залязващото зад хоризонта слънце.

2. Не се качвайте по тъмно на Моисеевата планина

Една от най-известните туристически екскурзии в Египет включва посрещане на изгрева на върха на Синай, Моисеевата планина. Имайте предвид обаче, че ще трябва да станете през нощта и да се качвате в тъмното по неравна и стръмна пътека сред тълпа от вярващи поклонници камили. Препоръчваме ви обаче да се качите на планината по залез. Така ще избегнете тълпите от народ и ще можете наистина да се насладите на гледката. Съветваме ви да се погрижите отрано за организацията на това пътешествие, за да може да си осигурите вечерята и мястото за спане на самата планина. Така ще можете да посрещнете изгрева сутринта бодри и отпочинали.

3. Не приемайте предложения за екскурзия по западния бряг на Луксор

Рискувате да прекарате твърде много време в обиколки по фабриките за алабастър, където се правят знаменитите египетски вази. Всъщност повечето изделия се изработват със специални машини, а потящите се египетски каменоделци са просто примамка за туристите. Съветваме ви да вземете под наем велосипед или да се разходите сами сред нивите със захарна тръстика. Посетете забележителностите, които искате да видите, без да се съобразявате с графика на някоя туристическа група.

4. Не се увличайте в пазаруването на сувенири

Не е нужно да затрупвате дома си със свити папируси, шишенца с цветен пясък, тениски с надписи и пакетчета „натурален” ароматизиран чай. Към същата категория стоки спадат и истинските ониксови статуетки, наргилетата и стъклените колби, които туристите внимателно транспортират до вкъщи, за да намерят същите артикули в родните си магазини на същата или на по-ниска цена. Съветваме ви да си вземете от Египет чай каркаде и шалове в различни разцветки, както и подправки. Ако нямате претенции за качеството на пробата, можете да си купите и сребърни изделия. Бъдете сигурни обаче, че трябва да се приготвите за пазарлък – продавачите могат да вдигнат до небесата цените дори и на най-нищожните сувенири. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин