4 съвета за безопасно пътуване (част 3) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за безопасно пътуване (част 3)
Автор: Peika.bg
4 съвета за безопасно пътуване (част 3)

Със сигурност знаете, че често туристите могат да се превърнат в обект на джебчии и други измамници.

Затова събрахме за вас няколко съвета, дадени от агент на ЦРУ, за това как да пътувате по възможно най-безпроблемния начин.

Ето ги и тях:

1. Не се придвижвайте с нерегламентиран транспорт

В момента, в който напуснете територията на летището, внимателно се оглеждайте за хора, които ще ви приближат и ще започнат да ви предлагат невероятно изгоден транспорт. Може да е евтин транспорт до хотела или частна туристическа обиколка. В случая да ви вземат повече пари от нормалното е най-малкото, което може да ви се случи. Когато се качите в таксито, уверете се, че има брояч и че шофьорът го е включил, когато сте потеглили, а не преди това. На някои места ще ви се наложи да се пазарите с водача, за да не ви разорят още по пътя за хотела, а ако не сте в състояние да платите, дори и цената да е несправедлива, може да ви докарат неприятности с местната полиция.

2. Следвайте местните закони и обичаи

Това не е просто начин да засвидетелствате уважение, а и е жизненоважно, за да останете в безопасност. Намерете кратки туристически наръчници, които обясняват какво е прието и какво не при комуникацията с околните. Например: на места хората се целуват по бузата за поздрав, другаде подобно нещо може да се окаже скандално.

3. Дръжте вещите си на безопасно място

Колкото по-трудно е да се стигне до тях, в толкова по-голяма безопасност са. Не слагате портфейла в задния джоб на дънките си, не носите чанти през рамо, които лесно могат да бъдат смъкнати и не слагайте вещи в най-предните джобове на раницата си.

4. Не се паникьосвайте

Повечето местни власти са внимателни в опазването на туристи и чужденци като цяло. Ако видите, че ви следят, запазете спокойствие и се движете само на публични места. Не се притеснявайте да се обърнете към властите, ако забелязвате нещо крайно подозрително около вас.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин