4 съвета за правене на хубави снимки (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
4 съвета за правене на хубави снимки (част 2)
Автор: Peika.bg
4 съвета за правене на хубави снимки (част 2)

Сигурни сме, че и вие обичате да запечатвате моменти от пътувания и се стараете да го правите по най-добрия начин. 

Затова подбрахме за вас няколко съвета за това как да правите възможно най-добри снимки, дори без наличието на скъпа техника.

Ето ги и тях:

1. Вашите приятели

Най-хубавите снимки са естествените. Това означава кадрите, запечатали абсолютно произволни моменти. Ето защо, ако искате да направите наистина хубави снимки на вашите приятели, вие трябва да ги „дебнете“. Въпреки че изисква време, резултатът винаги е впечатляващ.

2. Животни

Снижете се или се изкачете на тяхната височина ниво, за да получите най-добрите кадри. Снимайте ги в тяхната естествена среда, а ако имате възможност акцентирайте върху техните очи – те винаги разказват история.

3. Храни и напитки

Снимките с храни или напитки буквално завладяха социалните мрежи и вече са едни от най-разпространените. Повечето хора обаче избират да снимат храната си отгоре или чрез така наречения „птичи поглед“. Ако искате да правите по-различни снимки с храна/напитки, тайната е да намерите подходяща светлина. За предпочитане е тя да бъде естествена, но ако нямате тази възможност, трябва да извлечете максимума от това, с което разполагате (например салфетките могат да ви служат като рефлектори). Фокусирайте камерата само върху храната или напитките, като по този начин ще получите дори още по-ефектна снимка.

4. Непознати хора

Ако пътувате някъде в чужбина, може да срещнете човек, който наистина да ви впечатли (най-вече с начина, по който изглежда или с това, което прави). Не си позволявайте обаче да го снимате веднага. Първо го заговорете и след това му поискайте разрешение да направите снимка, за да спазите етиката и личното пространство.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин