5 факта за децата в Северна Корея (част 1) - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 факта за децата в Северна Корея (част 1)
Автор: Peika.bg
5 факта за децата в Северна Корея (част 1)

Северна Корея е от страните, за които доста рядко получаваме информация. 

Понякога обаче ни се дава шанс да надникнем зад завесата, където можем да видим фрагменти от живота на възрастните в най-затворената страна в света. Питали ли сте се обаче как живеят най-малките жители на тази страна? 

Най-вероятно не и точно затова сме ви подбрали 5 интересни факта за начина на живот на децата в Северна Корея. Сигурни сме, че няма да е трудно да намерите разликите между и този на малчуганите в по-свободните страни.

1. Публичните екзекуции

Колкото и странно да ви звучи, факт е, че децата в Северна Корея присъстват на подобен тип мероприятия. Това травмиращо изживяване обаче е прието за нормална част от възпитанието на всеки млад гражданин на странатаОще по-обезпокояващото обаче е, че децата дори са принудени да участват в „публичното изобличаване“ на осъдените.

2. Тежкият детски труд 

В Северна Корея е съвсем в реда на нещата подрастващите да жънат, да секат дърва и дори да извършват миньорска и строителна работа. Най-фрапиращото е, че и те, също както и възрастните, имат трудови нормативи и подлежат на глоби, ако не ги изпълнят.

3. Военни играчки

Севернокорейските щандове за играчки донякъде приличат на тези в останалия свят. Наред с плюшените мечета и зайчета в редица страни са наредени танкове, автомати и други подобни. В Северна Корея обаче те са повече, а причината е, че според управляващите, те помагат за изграждане на патриотичен дух у младото поколение.

4. Клубове по интереси

В центъра на севернокорейската столица Пхенян се намира „Дворец на децата“, в който малките ученици могат да се занимават с информационни технологии, музика, изкуство или различни спортове. Също така има и множество подобни по-малки клубове, обикновено към някое от училищата. Резултатите от подобни дейности обикновено са детски представления и концерти, а всяка свободна минута е организирана и заета с някаква дейност.

5. Всевъзможни забавления за заможните деца

Ако едно севернокорейско семейство принадлежи на първата каста и е достатъчно заможно, то може да заведе децата на кино, в зоопарка, в океанариума или увеселителния парк в Пхенян. Всички останали могат да гледат детски филмчета по телевизията – но единствено севернокорейски. Често се организират и детски празници с музика и сладки изкушения.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин