5 къмпинга, които да посетим това лято - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 къмпинга, които да посетим това лято
Автор: Peika.bg
5 къмпинга, които да посетим това лято

Сигурно и вие обичате да се наслаждаване на лятото сред природата. Било на някой закътан плаж или в дебрите на планината, нощите край огъня и палатките винаги са по-весели и интересни!

Точно затова сме ви подбрали 5 къмпинга, които да посетите това лято. Те хем са достатъчно далеч от динамичния живот, хем можете да бъдете в постоянна връзка с целия свят. Как? Останете до края на статията, за да разберете!

Стягайте палатките, шалтетата и доброто настроение – тръгваме!

Еко къмпинг Батак

Както може би се досещате, къмпингът се намира на брега на красивия яз. Батак, в РодопитеТой ще ви спечели с невероятните панорамни гледки, които се откриват от него. А нощта в прегръдката на Родопа планина ще направи преживяването още по-хубаво. Къмпингът се намира само на 15 минути от Велинград, така че ако искате да си напазарувате или да вдишате малко от градския живот – няма проблеми!

Докато сте на палатки тук, ще имате възможност са опитате много интересни активности. Не пропускайте да поплавате с каяк в язовира. Районът позволява да си направите вълнуващ планински преход или да изминете някой вело маршрут с колело под наем!

5 къмпинга, които да посетим това лято

Къмпинг Бор

Ако искате бързо бягство от София, например за един уикенд, и нямате време да стигнете до морето, ви препоръчваме къмпинг Бор. Той се намира на 1.5 км от Рилския манастир, в посока Кирилова поляна, вдясно зад Рилска река. Предлага различни възможности за къмпингуване – палатки, каравани, нощувка на чували.

В съседство има изградени барбекюта, така че тук можете да разнообразите петъчната си вечер и да се измъкнете от жегата в големия град. Ако ви е до разходки, на следващия ден можете да посетите самия Рилски манастир и пещерата на Свети Иван Рилски.

Зеленината, красивите планински гледки, ромона на реката и уединението ще ви заредят с енергия и много добро настроение!

5 къмпинга, които да посетим това лято

Къмпинг Крапец

Няма как да пропуснем и къмпингите по морето. Тук необезпокоявани ще можете да се насладите на сякаш безкрайната плажна ивица, морския хоризонт и дивата природа. Къмпингът е разположен в най-северната част на Българското Черноморие и отстои на 2 км северно от село Крапец. Местността е много красива, а в гората всеки намира прохлада от топлото време. 

Дори в разгара на лятото, това местенце остава незасегнато от тълпите хора и всеки може да се отдаде на спокойствие, тишина и незаменима почивка.Това е предпочитано място и за любителите на 
сърфинга и кайт-сърфинга.

Ако пък просто искате да си почивате, можете да се насладите на 7-километровата плажна ивица. Когато погледнете на север, няма да видите нищо друго освен море и пясък. Това е така, защото плажните ивици на Дуранкулак и Крапец се сливат и образуват един необятен морски хоризонт. Плажът е с най-многобройни и девствени дюни по Северното Черноморие, той е защитена територия и резерват.

5 къмпинга, които да посетим това лято

Къмпинг Шкорпиловци

Къмпингъте разположен на първа линия зад плажната ивица на с. Шкорпиловци, само на 200 метра от морската вода. Тук ще можете да почивате и на море и на планина, защото къмпингът се намира сред най-красивата част от източните дялове на Стара планина, покрити с иглолистни и широколистни гори. Всичко това завършва с обширен девствен плаж с фин пясък. Всъщност това е най-голямата плажна ивица в България с дължина 12 км и ширина, достигаща на места до 200 метра. Това е истински рай за плажни бохеми!

Мястото е сред най-предпочитаните за практикуване на сърф, уиндсърф и кайт по нашето Черноморие. Плажът е едноименна защитена зона, а близо до него се намира и резерватът Камчийски пясъци.

5 къмпинга, които да посетим това лято


Къмпинг Силистар

От Северното отиваме рязко на Южното Черноморие - между Синеморец и Резово. Тук, на къмпинг Силистар, можете да изберете дали да спите на палтки или в каравани. Мястото е подходящо за всички, които с нетършение са очаквали отпуската, за да прекарат всеки един ден на плажа. 

Районът е защитена местност и е част от парка Странджа или казано накратко - диво и красиво. Пътят до къмпинга е черен и прашен, но това не трябва да ви притеснява, нали все пак отивате в гората. Да, точно така! Макар да сте само на 150 метра от моето, ще можете да разположите палатките си насред прохладна горичка!

Благодарение на дълбокия залив морето на Силистар почти винаги е спокойно и топло. Най-хубавото е, че ако близкия плаж ви омръзне, можете да се попечете и на другите в съседство, а именно: Бутамята, Липите, Листи, Велека.

5 къмпинга, които да посетим това лято
Снимка: www.tsarevo.info

Където и да изберете да отидете, със сигурност ще ви се наложи поне веднъж да използвате интернет. Затова най-добре изберете Интернет по мярка – новата мобилна услуга на Теленор за лаптоп или таблет. Тя ви дава гъвкавостта да плащате според потреблението и не ви обвързва със срок в договора. Всеки месец срещу абонамент от 1,99 лв. получавате 250 МВ, а когато ползвате повече, плащате спрямо нивото на потребление. Така няма да се вкарвате в излишни разходи и ще си позволите по-дълга къмпинг почивка в България!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин