5 любими виенски неща - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 любими виенски неща
Автор: Мария Ангелова
5 любими виенски неща
Снимка: Thinkstock/Guliver

За някои виенски неща човек няма нужда от самолетен билет. Те неусетно са станали част от нашия български живот. Естествено, за най-високи естетически, вкусови и ароматни качества, можете да потърсите следващите 5 виенски неща... във Виена!

Виенска кифла

С виенска кифла, с каничка кафе...“ идва хазяйката от песента на Тангра. Така виенската кифла волю-неволю стана символ на живота в мансарда, точно под звездите, на мечтателите и нематериалното богатство. В кулинарен аспект виенската кифла има свойството да се топи в устата и да е преди малко изпечена. Обикновено е поръсена с пудра захар и има плодов пълнеж. В Kulinar.bg пък научете какви легенди се носят за виенските кифли.

Виенски шницел

Виенският шницел в своята най-автентична виенска форма се приготвя от много тънко нарязано месо (а не от кайма). Разбира се, когато отидете във Виена, не питайте за виенски шницел – просто шницел. Вижте и рецепта за виенски шницел.

Виенско кафе

Когато за пръв път стъпи във Виена, човек има усещането, че навсякъде мирише на кафе. На всеки ъгъл има спокойни местенца, където всеки може да прекара колкото време желае с вестник или със стар приятел. А кафето със сметана е символ на австрийската столица навсякъде по света.

Виенско колело

Първото виенско колело не е австрийско изобретение, а американско – направено е през 1893 г. за Световното изложение в Чикаго (онова, на което отива Алеко Константинов и пише след това „До Чикаго и назад“) - като отговор на Айфеловата кула, изградена за Световното изложение в Париж през 1889 г. Малко след това подобно колело е сглобено и монтирано във Виена, откъдето идва и името му на български. И ако ще се качвате на виенско колело, то направете го в увеселителния парк Пратер, където в кабина в легендарното колело можете да резервирате дори романтична вечеря на свещи!

Виенски бал

Танцови вечери, далечни предшественици на виенските балове, са се организирали във Виена още през 13-и век. С виенските балове се свързва и още едно виенско изобретение – виенският валс. Днес виенски балове, най-често благотворителни, се организират по цял свят.  

Открийте всички забележителности във Виена!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин