5 любопитни факта за Франция - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 любопитни факта за Франция
5 любопитни факта за Франция

Малко субективно, малко мръснишко, малко исторически подходихме към Франция, когато се разровихме из любопитното в страната. 

1. Луди по Наполеон

Не точно „луди”, но французите ценят Наполеон дотолкова, че нацията им държи рекорда за най-скъпата продажба на оръжие - сабята на Наполеон, за цена от 7 милиона долара. Кой каза Наполеоновски комплекс? Да бе, да!

2. Подли мръсници

Може да се потвърди от всекиго, чиято приятелка е била отмъкната от тайнствения красавец с тънки мустачки и барета. Според „Дюрекс” във Франция се прави повече секс от където и да било другаде в света.

3. Фотолюбци

Французите, този артистичен народ, са центърът на всичко фотографско на този свят – те са изобретили фотографията, анимацията и киното. Там се помещава и най-старата снимка в света, датирана от 1830 г. и изобразяваща френска улица.

4. Отрязани глави

Обликът на Париж, белязан от романтичната Айфелова кула като емблема на любовта и сцена на милион и едно брачни предложения, е могъл да бъде много по-различен. През 1888 г. Айфеловата кула е била проектирана за град Барселона, докато французите са имали намерения за построяването на огромна гилотина! Представете си как се предлага брак пред нещо такова. При все че така шегите как женените мъже минават „под чехъл” и губят „мъжеството” си, придобиват съвсем нов смисъл!

5. Охлюви? Дори не е френско!

Нека прекратим шегите за това как французите ядат охлюви – най-рано охлюви прояждат в Италия като деликатес за аристокрацията. PR машината на Франция обаче успешно си е присвоила тази традиция.


Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook! 

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин