5 най-добри неща за правене в Стокхолм, Швеция - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 най-добри неща за правене в Стокхолм, Швеция
Автор: Peika.bg
5 най-добри неща за правене в Стокхолм, Швеция
Снимка: pixabay

Търсите най-добрите неща за правене в СтокхолмШвеция ? Тогава продължавайте да четете, тъй като тук ще откриете всичко, което трябва да знаете!

1. Вижте Стария град

Той е най-старата част на града и мястото, където всичко започва. Създаден е през 13 век, но повечето къщи тук са от 18 век. Тук ще намерите място с много история и много неща за правене и много красиви цветни къщи (на централния площад Stortorget).

5 най-добри неща за правене в Стокхолм, Швеция
Снимка: pixabay

2. Отидете до Музея на Нобеловите награди

Музеят на Нобеловата награда е посветен на всичко, свързано с Алфред Нобел, основателят на Нобеловата награда, и самата Нобелова награда. Например тук можете да видите много предмети, дарени от носители на Нобелова награда, заедно с информация за личния живот на победителите. Интересна е и самата сграда, тъй като някога е била сградата на фондовата борса.

3. Разгледайте града

За най-добра гледка към града отидете до Skinnarviksberget. Това е най-високата естествена точка на града и от тук можете да видите силуета на града. Също така, това е идеалното място за пикници или за гледане на залези (или и двете едновременно).

4. Посетете Кралския дворец

Кралският дворец е внушителна сграда. Той е един от най-големите по рода си в Европа и все още се използва! Освен това кралят на Швеция живее тук. Можете да видите двореца отвътре. Освен това се уверете, че не пропускате смяната на караула!

5. Вижте изкуството в Националния музей

Друг страхотен музей в Стокхолм е Националният музей. Да отидеш в този музей е много интересно. Колекцията се състои основно от рисунки и картини, като има повече от 500 000 предмета! Освен това има много известни картини като например от Рембранд. Така че това наистина е едно от най-добрите неща за правене в Стокхолм.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин