5 неща, които да не правим в Обединените арабски емирства (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които да не правим в Обединените арабски емирства (част 1)
Автор: Peika.bg
5 неща, които да не правим в Обединените арабски емирства (част 1)

Във всяка държава има различни писани и неписани закони, но на някои места те са доста по-строги – като например в Обединените арабски емирства.

И тъй като той става все по-популярна и предпочитана дестинация, решихме да ви подберем няколко съвета за това какво да не правим там, за да не си навлечем ненужни последствия:

1. Не продавайте, употребявайки или носете наркотици в себе си

Всички наркотици са забранени в ОАЕ и дори и малко количество от тези вещества може да доведе до лишаване от свобода. Санкциите, свързани с наркотици, са много тежки и може да ви доведат до живот, а понякога и смъртно наказание. Има и някои лекарства, които са забранени, така че най-добре, ако използвате медикаменти, вижте дали е позволено да ги вземете със себе си.

2. Избягвайте консумацията на алкохол на публични места и на такива, където няма указания

В ОАЕ туристите алкохол може да се купува само от лицензирани магазини и задължително трябва да се пренася в непрозрачен плик, за да не се личи съдържанието на покупката. Консумацията на алкохолни напитки е позволена само в определените за това места като барове, лицензирани ресторанти, клубове, хотели или вътре в дома.

3. Избягвайте прояви на интимност на публични места

Дори една целувка или пък прегръдка на публични места може да доведе до сериозни глоби. Интересен факт е също, че в ОАЕ сексът преди брака, както и хомосексуализмът са незаконни.

4. Обличайте се по-обрано

Като мюсюлманска страна в ОАЕ има строга регулация по отношение на облеклото, която е относително консервативна за хората от западните страни. Затова избягвайте прозрачните материи или пък прекалено разкриващите тялото ви дрехи. Банските са разрешени само около басейните и на плажа.

5. Не пийте и не се хранете на публични места по време на Рамадан

Ако пътувате в ОАЕ по време на Рамазан, трябва да знаете, че не може да пиете и да се храните на публични места от сутрин до здрач. Разбира се, може да се храните, ако сте сами с хотелската си стая или пък в ресторантите, където това е разрешено от властите.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Мария, 15.08.2018 | 12:54
"1. Не продавайте, употребявайки или носете наркотици в себе си." Мисля, че е добре това да го редактирате, защото по този начин звучи доста интересно: явно ако не употрябваш, а само продаваш, може.
Абонирайте се за нашия бюлетин