5 неща, които да не правим в Русия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които да не правим в Русия
Автор: Peika.bg
5 неща, които да не правим в Русия

Всяка страна има свои характерни привички.

Ако дадено нещо е възприето да се прави в една държава, то е абсолютно табу в друга. Затова този път решихме да ви подберем 5 неща, които не е препоръчително да правите, когато сте в Русия.

Ето ги и тях:

1. Не ходете на гости с празни ръце

Когато гостувате на някого, не ходете с празни ръце. Прието е да занесете на домакина подарък за дома или просто кутия бонбони, вино/водка или цветя. Бъдете сигурни обаче, че домакинът в Русия няма да е доволен, ако се появите само с усмивката си на прага му.

5 неща, които да не правим в Русия


2. Не пренебрегвайте езика на тялото

Руснаците са доста експресивни хора и за тях прегръдките, ръкостискането и дори целувките по бузите са нещо нормално. Затова не се стеснявайте и се отпуснете – в противен случай поведението ви може да се сметне за грубо и невъзпитано. Също така не се учудвайте, ако по време на разговор събеседникът ви е твърде близо до вас. Също така бихме ви посъветвали да избягвате да вдигате палеца си, за да кажете окей, това се счита за грубо.

3. Не обиждайте културата им

В много страни, нетактична забележка по отношение на културата ще бъде подмината с лека ръка, но не и в Русия. Избягвайте да правите негативни коментари за руската култура, музика или изкуство. 
5 неща, които да не правим в Русия


4. Не бързайте с алкохола

Според етикета в Русия не трябва да пиете, преди първия официален тост – особено в бизнес средите. Същото важи и за храненето – прието е гостите да започнат да се хранят, след като домакинът е седнал на масата и е започнал да яде.

5. Не се шегувайте със семейството

В Русия семейството е на почит и не е тема, на която може да се шегувате, тъй като ще се възприеме като проява на невъзпитание и може да си докарате свада.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин