5 неща, които да не правите в Италия - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които да не правите в Италия
Автор: Peika.bg
5 неща, които да не правите в Италия

И любимата Италия, както и всички страни, си има своите културни особености.


Там местните са доста по-разкрепостени и затова ви подбрахме няколко неща, които ви препоръчваме да не правите, когато сте в тази страна:

1. Не пренебрегвайте никого

Когато срещнете някого или се запознавате, подайте ръка на всички – мъже, жени, дори малки деца. Прието е да стиснете ръката на хората и когато си тръгвате. Ако пък имате близък приятел италианец, следва да си размените целувки по бузите.

2. Не бъдете затворени

Италианците са много открити хора и затова ви препоръчваме да не бъдете затворени. Там е прието хората да споделят всевъзможни подробности за личния си живот, така че не се изненадвайте, ако получите такава информация от ваш събеседник. 

3. Не ходете навреме

В Италия малките закъснения са не само приети, но дори препоръчителни. Например, ако ви поканят на гости (без да броим официалните бизнес срещи), можете спокойно да закъснеете с до 15-20 минути без това да бъде отчетено като нещо необичайно.

4. Не подценявайте стила

Италия е известна с добре развитата си модна индустрия и затова ви препоръчваме да не подценявате облеклото си. Избягвайте раздърпаните дрехи и по възможност бъдете спретнати и по възможност спортно-елегантни. 

5. Не забравяйте подаръците

Когато отивате на гости на италианец в дома му, не забравяйте подаръците. Подходящ избор са малки предмети за дома, цветя, качествен алкохол или шоколад. Със сигурност обаче ви препоръчваме да не подарявате хризантеми, защото се свързват със смъртта, както и ножици или ножове, защото се смята, че носят лош късмет.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин