5 неща, които да правите в испанските Пиренеи - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които да правите в испанските Пиренеи
Автор: Peika.bg
5 неща, които да правите в испанските Пиренеи
Снимка: Gordon

Красивите испански Пиренеи са известни с природа, очарователни планински селища и добродушни хора. Вижте кои са петте неща, които можете да правите там, освен да се любувате на пейзажа.

1. Колела

Пътуването по селските пътища на колело е чудесен начин да се разкършите, да поспортувате и са разгледате прекрасните Пиренеи. В тази планинска верига има множество пътища и горски пътеки, които са добри за колоездене. Могат да се наемат и електрически колела, идеални за нанагорнищата.

2. Пешеходен туризъм

37676

Пиренеите предлагат повече от добри възможности за пешеходен туризъм. Там има над 800 - километрова система от маршрути, известна като GR 11 или Ruta Transpirenaica. Ако искате нещо по-кратко, пробвайте пътеката около малката долина между върховете - Вал де Нурия. Ако искате да отидете по-високо в Пиренеите и да пренощувате, опитайте маршрута към езерото Малниу близо до Мерангес.

3. Средновековните селища

Едно от най-интересните села в района е Бегет – средновековно селище, забито в планините и достъпно само по ветровити, тесни пътища. Там е романската църква Сан Кристофол де Бегет, която е популярна туристическа дестинация. В Бегет можете да се разходите по калдъръмените улички, които са толкова тесни, че коли не минават през тях.

4. Манастирът

37680

В град Рипол се намира известният манастир Санта Мария де Рипол от 9-и век, който е и първият манастир в Каталуния. Сградата е много красива и всяка година привлича хиляди посетители.

5. Гигантите

37677

Една от местните традиции на карнавали и фестивали е "Гигантес и кабесудос". Всеки град в района си има по един гигант-талисман, чийто кукли с огромни глави танцуват на събития.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин