5 неща, които начинаещите къмпингари трябва да знаят - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които начинаещите къмпингари трябва да знаят
Автор: Peika.bg
5 неща, които начинаещите къмпингари трябва да знаят

Къмпингът е чудесен начин да прекарате приятно време с приятели сред природата.

Ако за едни това е перфектният начин за почивка, то за други той е приятно изживяване, само ако всичко е перфектно.

Затова ви подбрахме някои от най-често срещаните „проблеми”, с които може да се сблъскате, докато сте на палатка.

1. Липсата на баня

Ако за някои не е проблем да се изкъпят в близката река или язовир, за други липсата на баня, в горещите месеци, е кошмар. Разбира се, винаги има как да се измисли импровизиран душ, но за един прохождащ къмпингар или човек с повече претенции това далеч няма да е достатъчно. 

2. Липсата на тоалетна

Липсващата тоалетна налага използването храсти или набързо изкопани дупки, пригодени за физическите нужди. Ако това нещо, не е по ваш вкус, ви препоръчваме или да се пречупите, или просто да пропуснете къмпингуването.

3. Буболечките

Ако сте страхувате от насекоми или просто са ви неприятни, ще имате сериозни проблеми, ако сте на къмпинг. Те са част от природата и трудно можете да ги избегнете напълно. През летните месеци в близост до водните басейни, комарите са най-голямата напаст и затова задължително трябва да си носите репелент. Не забравяйте обаче, че освен кожата, може да напръскате и дрехите си. 

4. Неудобства по време на сън

Ако сте свикнали на удобно, меко легло, то спането на земя, ще ви се стори непреодолим проблем. Удобен вариант, в този случай, са надуваемите легла. Не са толкова удобни колкото истинските, но със сигурност е добра идея за начинаещите къмпингари в сравнение със спалните чували върху шалте.

5. Непредвидимото време

Колкото и да се осланяме на прогнозата, времето винаги може да ни изненада – особено ако къмпингувате в планината. И ако за някои краткият дъжд е част от чара на изживяването, за други мисълта да се намокрят е неприемлива. За съжаление няма как да спечелите битката с времето – просто си пожелайте то да е такова, каквото го искате!

В крайна сметка къмпингът е начин да бъдем по-близо до природата! Насладете ѝ се, а не се цупете на дребните неудобства!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин