5 неща, които не бива да правите в Португалия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които не бива да правите в Португалия
Автор: Peika.bg
5 неща, които не бива да правите в Португалия

Португалия е една наистина прекрасна дестинация, която привлича все повече и повече туристи.

Затова подбрахме няколко съвета за вас какво да не правите, докато сте там.

1. Не носете обувки на високи токчета

Традиционната португалска настилка е смес от черно-бели базалтови и варовикови камъни, които се срещат из цялата страна. Затова, дами, не си причинявайте неудобството да се качите на високи обувки.

2. Не бройте калориите

Зарежете всички диети и илюзии за нискокалорични храни, ако искате да опитате от местните специалитети. Там ви очакват изключително вкусна средиземноморска храна и сладкиши. 

3. Не поръчвайте голяма бира

Сигурно ще се зачудите защо някои би ви дал такъв съвет. Ами с причина е - заради голямата жега в Португалия бирата се стопля изключително бързо - затова залагайте на малките разфасофки. В Португалия освен всичко можете да опитате невероятни и разнообразни вина - нещо, което не трябва да пропускате.

4. Не ходете само в Алгарве

Алгарве е най-южната провинция в Португалия и една от най-известните туристическа дестинация в тази страна. Алгарве е зашеметяващо красиво място, но ако човек посещава Португалия, той трябва да разгледа повече места. Освен това Алгарве има два недостатъка и това са по-скъпите цени в сравнение с другите части на Португалия и пренаселеността по време на летните месеци.

5. Не очаквайте всички да разбират испански език

Много туристи се опитват да говорят на испански език в Португалия, но местният език не е вид диалект на испанския език, а съвсем различен език с германски, келтски, латински и арабски влияния. Затова не очаквайте всички да ви разбират, ако говорите на езика на техните съседи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин