5 неща, които не знаеш за Токио (част 2) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, които не знаеш за Токио (част 2)
Автор: Peika.bg
5 неща, които не знаеш за Токио (част 2)

Токио е един от градовете, които имат много и най-различни нюанси, които да ви впечатлят.

Затова решихме да подберем някои интересни факти за японската столица. Вижте кои са те:

1. Японските бани

Обществените бани са традиция, останала от времената, когато в повечето къщи не е имало вани. Те може да са ярки и модерни, с бълбукащи джакузита и уханни сапуни или порутени махленски институции със сешоари от 60-те години на миналия век.

2. Навсякъде ще чувате „добре дошли”

„Ирашшаймасе” е учтивата форма на „Добре дошли!” Ако се чудите как би следвало да отговорите – достатъчно е леко и приятелски да се поклоните.

3. Сушито

Прочутото тържище за риба тон в Токио отваря в 5 сутринта, но безплатните билети за търговете обикновено са свършили още час преди да отвори. Дори и да не успеете да се вредите обаче, в района ще намерите най-прясното суши, което някога сте опитвали. Трябва обаче да идете рано, защото стотиците магазинчета и ресторантчета често започват да затварят около 13 часа. 

4. Безплатният интернет

Броят на местата с безплатен безжичен интернет се увеличава, но не ви съветваме да разчитате на това, ако ще посещавате Токио. Обикновено безплатната услуга е само за онези, които вече имат договор с доставчика и вече имат създаден акаунт. На летищата обаче може да си наемете джобно wi-fi устройство, което да ползвате само вие.

5. Прозрачните чадъри

Прозрачните чадъри са изключително разпространени в Токио и можете да ги намерите да се продават навсякъде по улицата, веднага щом завали. Интересен факт е, че те са една от най-крадените вещи в Япония – затова внимавайте.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин