5 неща, за които можете да бъдете глобени в Сингапур (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, за които можете да бъдете глобени в Сингапур (част 1)
Автор: Peika.bg
5 неща, за които можете да бъдете глобени в Сингапур (част 1)

Сингапур става все по-популярна дестинация, но сигурно малко хора знаят колко точно консервативна е тя, въпреки бързите си темпове на развитие.

Затова подбрахме за вас някои дейности, за които можете да бъдете наказани, част от тях доста парадоксални. Вижте кои са те:

1. Дъвченето на дъвка

Глобата за продажба на дъвки е 100 000 сингапурски долара или 2 години в затвор, а за дъвчене на дъвка – 1000 сингапурски долара. Дъвките са на първо място в списъка със стоките, които нямате право да носите в себе си, освен ако не се налага по медицински причини.

2. Изхвърлянето на отпадъци

Глобата за изхвърлен боклук е 300 сингапурски долара. Неслучайно това е един от най-чистите градове в света. Това се дължи на огромния брой улични кошчета за боклук, както и на глобите, разбира се. Ако ви глобят 3 пъти за изхвърлен отпадък на улицата, ви наказват един ден седмично да чистите улиците в града.

3. Консумация в градския транспорт

Глобата за хранене в градския транспорт е 500 сингапурски долара. На почти всяка метростанция и спирка на обществения транспорт може да видите списък на правилата, които трябва да спазвате. Забранено е както храненето, така и пиенето на вода.

4. Да се разхождаш по сутиен у дома

Глобата за това дамите да се разхождат по сутиен в дома си, е 1000 сингапурски долара или 3 месеца затвор. Опасност не ви грози, само ако не сте пуснали щорите. Парадоксалното е, че може да се разхождате по спортен сутиен по улиците.

5. Да не пуснете водата в тоалетната

Глобата за това да не почистите след себе с, след като сте ходили до тоалетна, е 150 сингапурски долара. Обществените тоалетни са едно от местата в Сингапур, където можете да бъдете санкционирани за това.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин