5 неща, за които можете да си имате проблеми с властите при пътуване (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, за които можете да си имате проблеми с властите при пътуване (част 1)
Автор: Peika.bg
5 неща, за които можете да си имате проблеми с властите при пътуване (част 1)

Пътуването в извън граница е вълнуващо изживяване, но забавата внезапно може да приключи, ако ви глобят или тикнат в затвора.

Затова ви подбрахме някои неща, с които да внимавате, когато пътувате по света.

1. Пресичане на улицата

Пресичането на улицата в момент, когато светофарът не свети зелено, се счита за криминално проявление в САЩ. Все пак, това е леко престъпление, което минава само с малка глоба. Сумата варира в различните щати, като в Масачузетс, например, полицаите ще ви глобят едва с един долар за неправилно пресичане.

2. Правене на секс

В Абу Даби и други страни на Обединените арабски емирства, извънбрачният секс се счита за тежко криминално проявление. Освен това там е незаконно двама души да живеят заедно или да споделят обща хотелска стая, ако не са сключили брак. Хванатите нарушители биват глобявани, хвърляни в затвор и депортирани.

3. Псуване

За да се насладите на спокойствие на величествените кенгура в Австралия, не бива да псувате. Закони против псуването съществуват в Куинсланд, Виктория и Нов Южен Уелс, които са сред популярните туристически дестинации. Изричането на мръсни думи може да ви доведе до съд, където случаят ще бъде разгледан от съдия, а не от съдебни заседатели. Имайте предвид, че присъдата никак не е лека - в Куинсланд и Виктория тя е 6 месеца затвор.

4. Пускане на тоалетната нощно време

Без значение колко отчаяно ти се налага, ще се наложи да пропуснеш ходенето до тоалетна през нощта, ако си отседнал в Швейцария. Там е незаконно да пускаш водата на тоалетната след 22:00 часа, тъй като създава твърде силен шум по време на часовете за почивка. Хубавото е, че този закон се прилага само в някои швейцарски сгради и не важи за хотелите.

5. Пеенето на караоке през нощта

В Хонолулу, столицата на Хаваи, е забранено пеенето на висок глас след залез слънце. Затова, ако отидете там, се разделете с идеята, че ще може да изявявате вокалните си възможности в късните часове.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин