5 неща, за които можете да си имате проблеми с властите при пътуване (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 неща, за които можете да си имате проблеми с властите при пътуване (част 2)
Автор: Peika.bg
5 неща, за които можете да си имате проблеми с властите при пътуване (част 2)

Пътуването в чужди държави е невероятно изживяване, но забавата може рязко да приключи, ако ви глобят или тикнат в затвора.

Затова ви подбрахме някои неща, с които да внимавате, когато пътувате по света.

1. Носене на високи токчета

На определени места в Гърция, най-вече на исторически монументи, жените не бива да носят токчета. Причината е, че острите обувки могат да повредят древните камъни, от които са построени историческите паметниците. Освен токчетата, забранено е и влизането с храни и напитки. Причината за въвеждането на тази рестрикция е, че през 2009 г., работници са премахнали 27 кг дъвки, залепени под мраморните пейки на Одеона на Херод Атически в Атина.

2. Уриниране в морето

Ето нещо интересно - в Португалия ходенето по малка нужда в морето е забранено със закон. Как нарушителите бивах хващани обаче си остава загадка.

3. Свързване към уай-фай

В Сингапур е незаконно да се свързваш към уай-фай мрежата на друг човек. Според тамошния закон за киберсигурността, свързването към чужд безжичен интернет се счита за хакерска атака. Глобата е до 10 000 долара или до три години затвор, имайте го предвид. 

4. Носене на бански, когато не си на плажа

Различни райони в Испания са наложили правило, че хората не могат да се разхождат полуголи, когато не са на плажа. През 2011 г. Барселона започва да глобява туристите, които го правят, а през 2014 г. същото се случва и в Майорка. Ако там ви хванат, че се размотавате по улиците само по бански, ще ви глобят с до 500 евро. 

5. Поръчване на алкохол

В Тайланд е незаконно да си купуваш алкохол извън определени часове. Причината за това са закони, които ограничават определени активности, за да има спокойствие по време на часовете за почивка. Там е технически незаконно да си поръчвате алкохол в бар, ресторант или където и да е другаде, извън часовете за обяд (от 11:00 до 14:00 часа) и вечеря (след 17:00 часа). 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин