5 нетрадиционни причини да посетите Тоскана (част 1) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 нетрадиционни причини да посетите Тоскана (част 1)
Автор: Peika.bg
5 нетрадиционни причини да посетите Тоскана (част 1)

Тоскана е един прекрасен регион на Италия, където са концентрирани много от най-известните ѝ забележителности.

Той обаче има още много какво да покаже. Мрема, южната част на Тоскана, е известна със своята изключително красива дива природа, а лятoто не си отива чак до края на октомври. В тази част на италианския регион може да се насладите на бистрите води на Тиренско и Лигурско море, както и да се потопите в спокойствието на едни от най-пустите плажове в страната.

Затова сме ви подбрали 5 по-малко известни причини за това защо си заслужава следващото ви пътуване да е именно в Тоскана.

1. Фермерският пазар


Опитвали ли сте истински домати в Италия? Е, ако не сте, със сигурност трябва да го направите и ще се влюбите във вкуса им. Ако сте отседнали в Марема, задължително посетете пазара в градчето Кастането Кардучи. Домати, праскови и патладжан - всички сезонни продукти са с наистина невероятен вкус!

2. Дивите плажове

Знаем, че н
ай-магнетичните плажове са дивите. За да стигнете до тях, трябва да преминете през гъсталаци, дървета, храсти и още препятствия, но спокойното море и белите пясъци определено си заслужават усилието. Едни от най-хубавите диви плажове в Тоскана са Таламоне и Кала виолина.

3. Най-вусната паста 
в Сан Винченцо

Ако има паста, която ще запомните за цял живот, то това е тя. 
Ресторантът "Ил чапелайо пацо" се намира в центъра на градачето Сан Виченцо, но имайте предвид, че там е много трудно да си намерите места. Задължително резервирайте маса няколко дни по-рано, за да имате шанс да опитате лингуини с морски дарове.

4. Чудните градини Де Сан Фале


Френската художничка Ники де Сан Фале прекарва 30 години, за да построи тази вълшебна градина, пълна с концептуални статуи и фигури, които са вдъхновявали самата нея. Може да разгледате и къщата на художничката, която е превърната в магазин за сувенири и книги за изкуство.

5. Култовият хотел Пеликано

Този исторически хотел е най-модното място в Марема и се намира в Монте Арджентарио. Именно там може да поплувате в басейна с кинозвезди и да вечеряте в ресторант със звезда на Мишлен.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин