5 популярни дестинации за 2019 г. - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 популярни дестинации за 2019 г.
Автор: Peika.bg
5 популярни дестинации за 2019 г.

2019 г. наближава, а сигурно някои от вас вече са планирали коя ще бъде следващата дестинация за покоряване през идната година.

Световната организация по туризъм публикува Световния доклад за развитието на туризма през 2018 г. Експертите са анализирали не само водещите страни в този сектор, но и онези области, чиято популярност се е разрастнала бързо през последните 2-3 години.

Вижте кои са страните, които ще са сред най-популярните през 2019 г.:

1. Монголия

Броят на туристите в Монголия е нараснал с 16,1%. Най-често посещаваното събитие там е Надом – традиционен ежегоден летен фестивал, където местните се състезават в различни видове спорт и борба. Въпреки че начинът на живот на монголците все още е номадски, младото поколение създава модерна атмосфера в столицата Улан Батор.

5 популярни дестинации за 2019 г.
Снимка: Syauqee Mohamad

2. Уругвай

Независимо от факта, че Аржентина и Бразилия все още са лидерите на туризма в този регион, притокът на туристи в Уругвай се е увеличил с 21%. Жителите на другите континенти са привлечени от остров Хосе Игнасио, който се е превърнал от рибарско селище в луксозен курортен град. Друга популярна дестинация е Монтевидео – крайморски град с забележителна неокласическа архитектура.

5 популярни дестинации за 2019 г.

3. Парагвай

Въпреки че страната е изолирана, притокът на туристи в Парагвай се е увеличил с 17,5%. Най-често хората отиват там, за да видят водопадите Игуасу, но все повече туристи има и в столицата Асунсион, която е с колониални сгради, зелени площи и релаксираща атмосфера.

5 популярни дестинации за 2019 г.

4. Оман

Оман е сред най-популярните дестинации от Близкия изток. Интересът към нея не спира да расте, като притокът на туристи е с 20% повече в сравнение с 2017 г. Там посетителите се потапят в архитектурата на ярки бели сгради, богато украсени джамии и оживени базари.​

5 популярни дестинации за 2019 г.
Снимка: Flickr

5. Бутан

Бутан е една от най-бързо развиващите се туристически страни – с 21% увеличение от 2017 г. Извисена в хималайските планини, с многобройните си луксозни курорти, тя е едно привлекателно екзотично кътче.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин