5 причини, които те спират да пътуваш соло - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 причини, които те спират да пътуваш соло
Автор: Мария Ангелова
5 причини, които те спират да пътуваш соло
Снимка: Thinkstock/Guliver

А не трябва.

Понякога ужасно много ти се пътува. Но твоите приятели нямат време, пари или желание за точно тази дестинация. И осъзнаваш, че ако не тръгнеш сам, ще трябва да чакаш завинаги. Но да тръгнеш сам не е никак лесно.

Решихме да съберем причините, които обикновено те спират и защо всъщност не трябва да те спират. Жокер: използвали сме примери от личен опит (именно затова знаем колко е трудно първия път).

Опасно е. Колкото е опасно да пресечеш улицата. Оцелял си на тази земя толкова години, защото си се научил да се пазиш и да ползваш здравия си разум (а понякога нарочно да се правиш, че не го чуваш за по-забавно). Милиони хора по света пътуват сами и се справят. Можеш и ти.

Самотно е. Само ако не се чувстваш добре в собствената си компания. Истината е, че всеки трябва сам да узрее за момента, в който е готов да потегли сам на път и да се чувства страхотно от това. Ако имаш страхове, неизживяна мъка или други емоционални проблеми, може би е по-добре да изчакаш. От друга страна, когато пътуваш сам, се запознаваш с много повече нови хора, които не биха ви заговорили, ако си със спътник. И най-вече – запознаваш се със себе си.

Скучно е. Само ако си го направиш такова. Когато пътуваш сам/а, всъщност можеш да разпределяш времето си, както и за каквото ти харесва. Няма причина да скучаеш, ако правиш само неща, които ти харесват.

Никой от моите приятели не пътува соло. Това не означава, че ти не можеш да го правиш. Първите няколко пъти ще ти се чудят, след това ще ти се възхищават. Докато не дойде моментът, в който не започнат да те разпитват как да го направят и те.

Аз съм срамежлив/а. Познаваме много хора, които се справиха със своята срамежливост именно като започнаха да пътуват сами. Хората по принцип и на повечето места по света са приятелски настроени. Като видиш с каква лекота те заговарят, ще започнеш да се пробваш и ти. А някои от тези запознанства се превръщат в доживотни приятелства. Изпробвано е.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин