5 романтични места в Барселона - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 романтични места в Барселона
Автор: Peika.bg
5 романтични места в Барселона

Барселона е град, създаден за забавление, за музика и шумен смях, но не по-малко и за романтични разходки.

Ето кои са някои от най-романтичните места, на които да се отбиете в Барселона – с любимия човек или просто за красива гледка.

Парк Гюел

Ако сте любители на приказки и искате подобно на Алиса да попаднете в страната на чудесата, не пропускайте да посетите парк Гюел. Не, там няма да пиете чай с Лудия Шапкар и, колкото и да се оглеждате, няма да срещнете Хензел и Гретел, но определено ще се почувствате в приказка, чийто сценарий пишете сами. Гледката тук не е за подценяване, тъй като паркът Гюел е разположен на хълм и можете да се насладите на Барселона от птичи поглед с бонус цветни дракони и гущери от каталунската и гръцката митология. Как да стигнете и друга информация за парк Гюел.

7739

Магическият фонтан в Монтжуик

Няма нужда да вярвате в магия, за да седнете пред Магическия фонтан. Построен е за световното изложение в Барселона през 1929 г. Намира се в началото на булевард Авенида Мария Кристина на връх Монтжуик. Самият хълм Монтжуик е известен и с ботаническите си градини, а на върха има стар замък. Който на всичкото отгоре лятно време се превръща в кино под звездите, Ето ви романтика.

716d2401-4379-50d6-0cf6-2d61f2c24162

Тибидабо

Над Барселона всъщност се издигат два върха. Вторият е Тибидабо, който освен страхотна гледка от 512 м към града, симпатичен лунапарк с виенско колело, има и интересна легенда за името си. Според нея Дяволът довел Христос на този връх, накарал го да погледне към панорамата в краката си и му казал: „Ще ти дам всичко това, ако ми дадеш душата си“. На латински Тибидабо ще рече „Ще ти дам“.

8163

Поглед от камбанарията на Саграда Фамилия

Въпреки че базиликата Саграда Фамилия все още не е достроена, милиони туристи стоят в страхопочитание в сянката й или се изкачват за невероятна гледка от камбанарията й. Панорамата от върха, докато човек се намира между островърхите елементи на готическата църква, е наистина магическа.

17377

14357

Направете си пикник

Малко неща са по-приятни от спокоен пикник в тревата. Барселона има всичко необходимо за това занимание. Ако сте край Ла Ранбла, отбийте се на пазара Букерия, за да се сдобиете с пресни зеленчуци, сирене мачего и хамон за истински средиземноморски пикник. След това продължете към някой от гореизброените паркове или към Парк де ла Сиутадела, където можете да се отпуснете в сянката на Замъка на трите дракона или край Каскадата.  

11728

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин