5 съвета за опаковане на чупливите сувенири - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 съвета за опаковане на чупливите сувенири
Автор: Peika.bg
5 съвета за опаковане на чупливите сувенири

Случвало ли ви се е при пътуване да видите красива, но чуплива вещ, която много да искате, но да не сте си взели, за да не я счупите?

Или обратното – да сте си купили подобен сувенир, който, докато се приберете у дома, се е счупил?

Най-вероятно да и затова решихме да ви дадем няколко съвета за това как да транспортирате и съхраните деликатните и чупливи сувенири.

1. В oпаковъчно фолио с въздушни балончета

То се продава във всяка пощенска станция или магазин за домашни потреби. Mожете да го използвате за опаковане на всякакви чупливи предмети – от бутилка изискано вино до някоя деликатна статуетка например. Просто обвийте сувенира в няколко пласта фолио и прикрепете краищата с тиксо. Все пак, не се престаравайте, защото може да ви се наложи да го разопаковате прие една евентуална митническа проверка.

2. В предпазни кутии

Някои от сувенирите, особено изключително чупливи или ценни, се продават със специални предпазни кутии, подобни на подаръчните. Те обикновено са от стабилен, немачакем картон и подплатени с опаковъчно фолио, което да създава защитна въздушна среда. Същата работа вършат и кутия за вино или кутия за шапки. Все пак ви препоръчваме този тип „пакети“ да се пренясят в ръчния багаж.

3. В кутии за храна

Дори да ви се струва малко странен, този метод всъщност е доста практичен. Е да, кутията заема малко повече място в багажа, но затова пък може да побере всичките мидички и рапанчета от морската ви почивка, деликатната фигурка или парфюм.

4. Бутилка от минерална вода

Ето и нещо хитро, което всеки от вас може да направи. Ако имате малък, но чуплив сувенир, който искате да приберете на сигурно, отрежете горната част на пластмасовото шише, уплътнете с парче памук или с по-фина дрешка и позиционирайте в средната част на куфара, където е по-безопасно при удар или натиск.

5. Между дрехите

В краен случай, ако не разполагате с нищо, в което да сложите чупливия си сувенир, разпределете багажа си така, че да го наместите сред по-обемистите и меки дрехи, за да му служат като възглавница при евентуален удар.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин