5 съвета за поддържане на форма по време на път - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 съвета за поддържане на форма по време на път
Автор: Peika.bg
5 съвета за поддържане на форма по време на път

При всяко пътуване на близо или далеч има шанс да качите килограми заради смяна на хранителния режим.

Затова решихме да ви дадем няколко съвета за това какво да направите, за да не се случи. Ето ги и тях:

1. Наспете се добре

Когато не сте се наспали добре тялото ни започва да търси повече храна. Затова се старайте да си осигурявате нужната почивка – организмът ви ще ви бъде благодарен.  

2. Проучете заведенията за хранене и кухнята

Понякога е полезно да направите малко проучване къде около хотела или мястото, където ще прекарате деня има ресторанти, предлагащи вкусна и здравословна храна. Така ще настроите съзанието си, че ще hapnete на хубаво място и няма да се налага да се храните на крак с поредната бърза закуска.

3. Внимавайте с избора

Наблегнете на печената или задушена храна вместо на пърженото. Понякога абсолютно всичко в менюто е пържено – в такива случаи можете да попитате дали могат да ви направят нещо на грил или във фурна. Със сигурност повечето ресторанти ще направят жеста и ще ви нахранят според вашите предпочитания.

4. Не пропускайте хранене

Дори да обикаляте цял ден в разглеждане на туристически обекти и съзнанието ви да е заето с какво ли не, дръжте в ума си да не пропускате хранене. Често когато сме на почивка се случва да закусваме в през ранния следобед или да вечеряме към полунощ. Затова направете място за всяко хранене в деня си, за да избегнете прегладняването и „наваксването” с храна по-късно.

5. Пийте вода

Пийте много вода по време на пътуването си. Когато се разхождате също носете винаги бутилка с вода със себе си. Добрата хидратация ще ви спести прегладняването, както и желанието да се нахвърлите на най-нездравословните храни във витрината.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин