5 забавления без ски в зимен курорт - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 забавления без ски в зимен курорт
Автор: Кристина Кацарска
5 забавления без ски в зимен курорт

Намирате се в зимен курорт, но сезонът не е започнал или ските и сноубордите не ви привличат достатъчно, предлагаме ви 5 страхотни идеи, за да си изкарате незабравимо. Ще се изненадате от възможностите, които ви очакват.

1. С бански в снега. Все пак снегът е вода, защо да не се потопим в пухкавите преспи, облечени само по бански? Огромна писта, танцуващи снежинки и група щури студенти, въоръжени с найлонови торбички. Бели мечки, снежни топки и пързул по безкрайната писта. Но обичайното се изтърква, адреналинът изчезва, превъзбудата се стопява. Тогава са нужни луд шемет и, естествено, думите: “Не би посмяла!”. И новата доза силни усещания вече е готова за консумация. Идейните спътници онемяват, минувачите се заковават на местата си, а едно момиче захвърля пухеното си палто и се понася по ледения път само по бански, а и да не забравим най-важното снаряжение – найлоновата торбичка. Писъци, смях, адреналин, последвани от спринт към бълбукащото джакузи.

2. Снежно плуване. Не, не искаме да ви докараме бронхопневмония, по-добре избягвайте гмуркането в снега. Като алтернатива ви предлагаме да изчакате да се развихри всепомитаща снежна виелица и да се барикадирате в топъл басейн с остъклени стени. Бялата приказка ще ви омагьоса с очарованието си. Вие си плувате най-спокойно, а погледът ви е прикован в сипещия се на парцали сняг. Такива басейни има в много от хотелите в планинските ни курорти.

3. Изкуствен снежен вихър. “Тихо се сипе първият сняг...”, но за вас той не е достатъчен. Къде отива цялото удоволствие, ако не се превърнете в подвижна снежна топка, ако краката ви не подгизнат и ако снежинките се стопяват прекалено бързо, за да им се насладите напълно. Решението – машина за сняг. Да наблюдавате отдалече ледения вихър е върховно, но за да изживеете истинско снежно приключение, застанете под мощната струя. Да сте в центъра на вихъра, да сте потънали в сняг, да сте заслепени от белота – идеалният начин за чакане на една истинска снежна вихрушка. 

4. Измислете снежна цел. Сутрин е, снегът отразява слънчевите лъчи, а вие преливате от енергия. Пътищата ви очакват. Набележете си далечна дестинация (като за пешеходци, все пак) и поемете по заледените улици или горски пътеки. Колкото по-амбициозни са плановете ви, толкова повече време ще прекарате като герои на снежната история. Не е важно да достигнете края на своето пътешествие, а да подишате кристалния въздух.

5. Снежен полет. Накъде без една вълнуваща въздушна разходка? Тук на помощ идва лифтът. Лека-полека се отдалечавате от стабилната земя, отминавате заснежени борове, вятърът се усилва, снежинките се удрят в лицето ви, бавно се носите към още по-снежни върхове. Пред очите ви се откриват неописуеми гледки, дробовете ви не могат да се наситят на изобилния кислород, а мислите ви политат към приказни светове. Блазе им на птиците...

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин