5 задължителни дестинации за любителите на книги в Ню Йорк - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5 задължителни дестинации за любителите на книги в Ню Йорк
Автор: Адриана Петрова
5 задължителни дестинации за любителите на книги в Ню Йорк
Снимка: pixabay

Ню Йорк е много повече от град, който никога не спи. Там хора с различни интереси могат да намерят свои съмишленици. Това е и мястото, което трябва да посетите, за да намерите някои от най-подходящите места за вашите хобита. Ню Йорк е толкова голям  град, приютяващ най-различни хора, така че винаги ще намерите място за вас. Ако сте любител на книгите, ще се изненадате приятно, че градът предлага изключително много места, които да посетите, за да удовлетворите желанието си за четене по време на пътуването си до Голямата ябълка. Според системата на обществените библиотеки в Ню Йорк градът има 88 обществени библиотеки и четири изследователски центъра.


Няма значение дали обичате художествена литература, биографични книги или призрачни истории - Ню Йорк може да ви предложи всичко:

Обществената библиотека в Ню Йорк

Независимо дали сте любител на книгите или не, Обществената библиотека в Ню Йорк трябва задължително да присъства във вашия списък за посещения. Сградата на Стивън А. Шварцман на Пето авеню е красиво място, където можете да се насладите на красотата на архитектурата и множеството книги. Главната читалня в сградата, на име Rose е известна със своите високи тавани, кули от книги и величествено произведение на изкуството на тавана.

Книжарница “Странд”

Дори и да си купите само магнит или химикалка, книжарница “Странд” е едно място, на което трябва да отидат всички читатели. Тя печели слава от километричната си колекция от книги. Освен, че е една от най-големите независими книжарници, “Странд” съхранява книги, за които сте чували и такива, за които не сте. С около 2,5 милиона заглавия книжарницата ще ви забавлява с часове. Освен колекцията си от книги, “Странд” е домакин на събития с известни писатели, драматурзи и други, свързани с литературния свят.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Strand Book Store, NYC (@strandbookstore)

Библиотека и музей на Морган

Ако някога сте искали да се почувствате като Бел от „Красавицата и звяра“, Библиотека и музей на Морган веднага ще ви пренесе на това място. Библиотеката е уникална по рода си, тъй като съдържа частната колекция на Джон Пирпонт Морган, известен като Джей Пи Морган. Всичко започва през началото на 1890 г., когато Морган събира рисунки, ръкописи и книги. С различни заглавия, които са подредени от пода до тавана, The Morgan притежава уникалността на музей, но запазва усещането за уютна библиотека. Завършена с отличаваща се архитектура, библиотеката е идеална за тези, които искат да видят редки книги, които можете да намерите само там.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Morgan Library & Museum (@themorganlibrary)

Бар “Оскар Уайлд”

Не всички дестинации за книги изискват наличието на книги. Барът “Оскар Уайлд” в Ню Йорк е мястото, което трябва да посетите, ако искате да отпразнувате живота и наследството на известния драматург и писател. Първоначално построена през 1909 г. и по-късно използвана като щаб за прилагане на забраната през 1919 г., тази сграда сама по себе си е част от историята. Барът е идеалното място за разговор за известните произведения на изкуството на покойния автор. Друг уникален детайл, който ще намерите там, са 26 антични часовника, които са настроени на часа на смъртта на Оскар Уайлд. От храната и напитките, кръстени на неговите произведения на изкуството до ренесансовите декорации, “Оскар Уайлд” е място, което си заслужава да изживеете.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Kara Parsons (@karap713)

Литературна разходка

Тук опрделено, ще ви изненадаме, защото се отправяме към Сентрал Парк. Всички знаем, че легендарният парк е задължителен за всеки посетител на Ню Йорк, но има един специфичен район, на който любителите на книгите със сигурност ще се насладят. Literary Walk (Литературна разходка) е в южната част на The Mall, в който се помещават различни скулптури на известни писатели през цялата история. От Уилям Шекспир до сър Уолтър Скот, този участък от разходката е пълен с автори, обожавани от цял свят.. Дори и да обикаляте, Literary Walk е идеалното място да научите повече за някои от най-известните писатели в историята.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Pedro José Fausto Bernardo (@peejbernardo622)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин