6 маратона, които не са за изпускане - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 маратона, които не са за изпускане
Автор: Peika.bg
6 маратона, които не са за изпускане
Снимка: Peter Mooney

Има маратони, в които просто отивате да потичате, а има и такива, които могат да предложат и бонус преживяване.

То може да е историческа забележителност, оригинална концепция или изпитание за духа и тялото. Вижте кои са шестте маратона, които със сигурност не са за изпускане.

1. Great Wall Marathon

Китай

Маратонът може да не е просто маратон и идеята за претичване на 42 километра от Великата китайска стена със сигурност изглежда съблазнителна. Както и това, че може да се вземе и по-къса дистанция от 14 километра по същия исторически маршрут. Този маратон със сигурност е едно от най-големите предизвикателства за всички любители на тичането и логично през 2014 г. за него се събраха 2500 бегачи от 60 държави.

2. Reebok Spartan Beast

Никой не е казал, че да си спартанец е лесно. Мнозина предизвикват себе си в това световно състезание, по време на което тичането в продължение на 20 километра е усложнено на максимум от различни препятствия. Който успее да приключи успешно трите нива Spartan Sprint, Spartan Super и Spartan Beast, вече е доказал силата на волята и тялото си, и получава спартанска значка.

3. TCS New York City Marathon

Ню Йорк, САЩ

Маратонът в Голямата ябълка е изключително преживяване, не толкова дори, заради предизвикателството на своите 40 километра. Мнозина участници са споделяли, че на събитието се отделя голямо внимание, атмосферата е страхотна, а публиката на този маратон е една от най-дружелюбните и подкрепящите.

4. World’s Toughest Mudder

Невада, САЩ

Това е не е просто сътезание, това е изпитание за инстинктите ви за самосъхранение. Международните серии Toughest Mudder завършват със Световно първенство, което не е за всеки. Предизвикателството в Невада е, че състезанието продължава 24 часа, а препятствията са два пъти повече, отколкото в обичайните издания на маратона. Накрая печелят един мъж, една жена и един отбор от 4 души, които очевидно са най-коравите хора в света.

5. Wings for Life World Run

Състезание без финал звучи като нещо тотално абсурдно, но през 2015 г. 101 000 души от 12 различни държави са участвали точно на това. Този маратон започва в едно и също време, в един и същи ден, в повече от 35 различни локации по света. Вместо да има финал, всяка група от тичащи на съответната локация е „преследвана“ от автомобил на организаторите, който поддържа постоянна скорост. Състезателите тичат пред него, но един по един се уморяват и в момента, в който автомобилът настигне състезателя и го задмине, той отпада. Освен интересната концепция, маратонът има и благотворителна кауза.

6. Antarctica Marathon and Half

Антарктика

В кой друг маратон можете да претичате покрай тюлени, пингвини, китове и айсеберги?   

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин