6 места край Дряново - спасение от жегите - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 места край Дряново - спасение от жегите

Лятото е сезон, натоварен с много романтични представи – почивки, море, дълги нощи.

Но когато живакът започне да се навърта около 40-те градуса, романтиката леко се разтапя и започва тежкото охкане и боготворене на климатиците. Ако предпочитате по-вълнуващи и красиви начини за спасение от жегите, възползвайте се от следните шест идеи! 

Сини вир

Любимото място за къпане! Малко по-надолу по течението (от мястото на снимката) има и водопад, а скалите дават чудесни възможности за скачане. В каньона е сенчица и винаги е доста по-приятно, отколкото из града.

Намира се на около 200 метра от Дряновския манастир, като се стига по широка пътека, която се вие по брега на реката.

Скокля

Ако искате да почувствате, че сте се телепортирали в някакви далечни, мистични, девствени земи – идете до водопад Скокля! Съвсем близо до моста на майстор Колю Фичето, това кътче е старателно скрито и никой случаен не може да го открие, трябва да го знаете, за да стигнете до него. Уверявам ви, заслужава си борбата с храстите!

,

Пещера „Бачо Киро“

Не само до/във водата има хладинка! Пещера „Бачо Киро“ е отворена за посещения всеки ден, а в нея температурата целогодишно е около 13 градуса  Преминаването на дългия маршрут продължава приблизително един час, така че ще имате време дори да понастръхнете от студ.

Местност „Кацата“

Плевенчани си имат „Кайлъка“, ние си имаме „Кацата“! Е, нашето местенце е доста по-диво, но и в това се спотайва чар. Гора, малък язовир, папур, билки, рибар с олимпийско спокойствие… 

На 15-ина минути пеша от центъра на Дряново, в посока Царева ливада. Подробно описание – тук.

Река Дряновска, по стария път за манастира

По стария път от Дряново към манастира има няколко отбивки към реката, които водят до приятни вирчета. Плитки, но сенчести и спокойни. На някои места дори има ситен пясък по брега.

Басейни

Ако предпочитате класиката – имате достатъчно богат избор на басейни. Голям + детски в спортен комплекс „Локомотив“, един среден в хотел „Кентавър“, голям (с кула) + детски в комплекс „Куклите“ в Царева ливада, голям + детски в хотел „Дряново“ до манастира, а и комплекс „Бряста“ е едва на 10 км, а там има чудесен басейн.

Текстът и снимките са ни любезно предоставени от нашите приятели от Дестинация Дряново

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин