6 места в Полша, които не са за изпускане - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 места в Полша, които не са за изпускане
Автор: Peika.bg
6 места в Полша, които не са за изпускане
Снимка: Alexander Cahlenstein

За хората, които никога не са били в Полша, тази страна едва ли е известна като дестинация, но всеки който е посещавал тази страна не е тайна, че всеки турист може да се изгуби сред всичките замъци, музеи и градини на градовете в тази държава.


Отделно от това, поляците са известни с предпочитанията си към купоните и доброто изкарване, така че точно на това място едва ли може да ви стане скучно. В Полша определно има какво да се види, а в този материал ще посочим само 6 от всичките задължителни дестинации в тази държава.

1. Чоха

38759

Този красив замък има дълга и оплетена история, която започва още от 13-и век. През вековете Чоха е преживявал тежки обсади, бил е любимо място за царски приеми, а по едно време е подслонявал и гръцки бежанци. В днешно време гордият замък е хотел и конферентен център. Разберете повече за Чоха.

2. Малборк

38758

Малборк е една от най-забележителните средновековни дестинации, които можете да посетите. Този уникален замък през вековете е съчетавал в себе си ролите на архитектурен символ, дом на прочутия рицарски Тевтонски орден, кралска резидениця и нацистка туристическа дестинация. Малборк е най-голямата тухлена сграда в Европа и едно от местата, които със сигурност трябва да посетите в Полша. Разберете повече за Малборк. 

3. Хойник

38757

Този непристъпен замък е отлична възможност да видите още една от внушителните средновековни полски укрепления. Крепостта е на такова място, че е затруднявало вражески армии, но е вдъхновявало поети, а е било любима дестинация за кралски особи в миналото и редови туристи в настоящето. Разберете повече за Хойник.

4. Вроцлав

38756

Вроцлав е едно от най-неподозираните туристически богатства в Европа. Този красив град с впечатляваща архитектура и богата история, същевременно е много жив, благодарение на хилядите студенти от стария Вроцлавски университет. Освен големият борй църкви, паркове и забележителности, едва ли ще пропуснете да видите легендарните гноми на Вроцлав, а можете и да хванете Влака към рая. На всичко отгоре полският град ще е Световна столица на книгата за 2016 г., така че събитията там тепърва предстоят. Разберете повече за Вроцлав. 

5. Варшава

38754

Варшава има слава на впечатляващ град и тя е напълно заслужена. Туристите могат да видят паметника на Русалката, която пази града с меч и щит в Стария град или кралския замък на града, или Дворецът на културата и науките – най-високата сграда в Полша. Но това е само началото на едно продължително туристическо приключение между църкви, площади, паметници, като този на Коперник, или потресаващи дестинации като Варшавското гето. Разберете повече за Варшава. 

6. Краков

38760

Краков е един от най-старите полски градове, а богата му е история е осигурила купища интересни обекти за туристите в наши дни. Градът на река Висла може да се похвали с дестинации като Катедралата „Дева Мария“ с над 200 статуи, представящи сцени от живота на Богородица, 70-метровата Градска кула, средновековната Флорианска порта или замъка Вавел, но това далеч не всичко, с окето Краков разполага като туристически потенциал. Разберете повече за Краков. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин