6 мита за Дубай (част 2) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 мита за Дубай (част 2)
Автор: Peika.bg
6 мита за Дубай (част 2)

Има множество слухове и стереотипи, свързани с луксозния Дубай, които обаче са не са изцяло верни. 

Градът се свързва най-вече с планини от злато и диаманти, голям брой милионери, гепарди вместо котки, петролни кладенци в задния двор на всеки, безброй хареми. 

Кое е факт и кое не - можете да видите в редовете по-долу.

1. Полицията използва само луксозни автомобили

В целия свят се говори за "Ламборгини" и "Бентли Мотърс" - полицейските коли по улиците в Дубай. Все пак там може да видите "скромно" BMW, "Ауди" и дори "Тойота". Поради големия брой спортни автомобили сред местните жители, полицията е длъжна да има няколко супер бързи автомобила.

2. Местните имат гепардите и лъвовете за домашни любимци

Притежавате подобно животно? Значи нарушавате законите в Дубай. Ако излезете с гепард или лъв по улиците, може да бъдете затворени в продължение на 6 месеца или да получите наказание от 2 700 до 138 000 долара. Повечето местни жители отглеждат котки и кучета.

6 мита за Дубай (част 2)


3. Всичко е автоматизирано

Технологията е навсякъде в този град: климатици на автобусните спирки и банкомати, роботи-полицаи, метро на летището. Обаче простата система за отводняване липсва в много райони и малък дъжд може да стопира живота на града. Между другото, канализационните системи не са навсякъде.

4. Многото небостъргачи

Дубай е град на контрастите с небостъргачи от 163 етажа, многоетажни вили, жилищни сгради и едноетажни къщи. Несъмнено градът процъфтява, но местните жители предпочитат да живеят в частни вили, където няма съседи.

6 мита за Дубай (част 2)


5. Живущите са предимно араби и местни жители

Около 25% от населението на Дубай са... индийци. Местните хора формират само около 9% от населението. Следващото място след индийците се заема от мигранти от Пакистан и Бангладеш. Тези хора обикновено работят на строителни обекти и в заводи. Около 91% от населението на Дубай са граждани от други страни.

6. Богатството се дължи само на петрола

Дълго преди производството на петрол хората от Дубай започват да се гмуркат за перли и успяват в този бизнес. Перлените бижута от Персийския залив винаги са били високо оценявани. Има специално място за историята на перлата във всеки културен център и музей на Обединените арабски емирства.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин