6 най-шантави хотела по света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 най-шантави хотела по света
Автор: Peika.bg
6 най-шантави хотела по света

В днешно време международната конкуренция в сферата на туризма прави така, че всеки в този бранш да се опита да привлече повече хора от цял свят, за да остане на пазара.

В името на това да имаш хотел, който е желан от туристите, много предприемачи проявяват творчество и настаняват хората, на места, където години преди това никой не си е помислял, че може да спи, поне не и спокойно. Хотели се появяват на най-неочаквани места и за да го докажем, предлагаме да видите кои са най-шантавите от тях по света.

1. Хотелът-Вулкан

38536

Когато не можеш да си построиш хотел в истински вулкан, тогава си построяваш вулкан и в него - хотел. Един такъв в чилийска Патагония е построен от камъни, дърво и пръст, има 13 стаи и от него изригват водни струи като от истински вулкан. Въобще, това е едно от най-странните и едновременно, най-любопитните места, където може да преспи един турист. Разберете повече за хотела-вулкан.

2. Хотел от пясък

38535

Хотелът от пясък съществува в два холандски града, но само по време на фестивалите за пясъчно изкуство в тях. Всичко в тези хотели е направено от пясък, освен банята, а възможностите за посещение са до началото на октомври. Разберете повече за хотелът от пясък.

3. Хотели-затвори

38531

Нашата класация ще докаже, че старите затвори са много предпочитано място за създаване на хотели. В някои случаи можете да наемете целия бивш градския затвор за своя купон, в други случаи можете да преспите в шотландски затвор за нацистиа в трети случаи бившите изправителни заведения могат да бъдат превърнати в какво ли не – от хотели до музеи. При всички положения, разнообразието и разновидностите на хотелите, които са били затвори, наистина изглеждат безгранични, а затворите без проблеми променят негативния си имидж и да започнат да приемат по-усмихнати и безопасни посетители. Разберете още за затворите-хотели 

4. Хотели-автомобили

38533

Проблемът с намиране на подслон в Ню Йорк, и то за нормални пари, наистина може да стане голям. Ако сте непретенциозни, но пък искате да сте в центъра на града, това е вашата оферта. 22 долара на вечер и можете да спите в кола, такси или миниван. Няма къде да се изкъпете, но пък сте на две минути от всички забележителности. Както стана дума, това е за непретенциозни, но надъхани туристи. Разберете повече за автомобилите-хотели. 

5. Замък -хотел

38534

Замъкът Ашфорд не е първият, нито последният, който е превърнат в луксозен хотел. Ще споменем именно този ирландски дворец обаче, защото той е архитектурно бижу, близо е до основни атракции като Скалите на Мохер и езерото Лох Кориб, а там е сниман и класическият филм “Тихият човек“ с Джон Уейн. Освен това, има училище за соколи, а пейзажът е вълшебен по ирландски. Замъкът-хотел Ашфорд определено е сред най-добрите в своята категория. Разберете повече за този замък-музей. 

6. Кораб-хотел

38530

Шхуната „Северното сияние“ през лятото вози туристи из Арктическо море, а през зимата влиза в ледовете и става...хотел. Историята на плавателния съд е интересна, вътре могат да спят 20 души, а по време на екскурзиите навън могат да се видят тюлени, пингвини и пр. Разберете повече за кораба-хотел.   

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин