6 неща, които задължително да сложим в багажа при пътешествие - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 неща, които задължително да сложим в багажа при пътешествие
Автор: Peika.bg
6 неща, които задължително да сложим в багажа при пътешествие

Има някои неща, които задължително трябва да са с нас, когато пътуваме.

Вижте кои са те:

1. Документи, застраховка и пари 

Ако забравите нещо от багажа си, почти винаги можете да си го купите. Ако по един или друг начин се окажете без документи и пари обаче, ситуацията може да стане доста сложна. Застраховката дава допълнителна сигурност, че ако нещо се обърка, няма да сте тотално прецакани. Добре е да знаете, че банките предоставят на своите клиенти застраховки, които отговарят на размера на лимита на кредитната карта, която използват - всичко това са бонуси, които е добре да имате предвид, когато сте на път. Най-добре обаче е просто да не забравяте тези неща.

2. Камера/ фотоапарат

Нещото, което струва много повече от каквито и да било сувенири, са многото собственоръчно направени снимки. Снимайте, колкото се може повече новите места, които посещавате – след време, когато спомените избледнеят, ще сте щастливи, че сте го направили. Е, разбира се, не прекалявайте, за да не се окаже, че сте гледали забележителностите само през обектива.

3. Основни лекарства

Някои основни лекарства като парацетамол , противоалергично лекарство, черен въглен и медикаменти за стомашни проблеми са неща, които със сигурност би следвало да са в багажа ви – на път може да се случи всичко.

4. Удобни обувки

Когато пътувате, обикновено се разхождате повече, отколкото в ежедневието ви. Затова не залагайте на суетата, а на удобството – нищо не може да съсипе настроението така, както чифт неудобни обувки, предизвикващи болка на всяка стъпка. Изберете комфорта на първо място!

5. Сгъваем чадър и слънчеви очила 

И двете са еднакво важни и липсата им може да предизвика дискомфорт, който никак не е нужно да си причинявате. Тези предмети не заемат много място, така че не ги пропускайте. Ако пък не ви се носи чадър, изберете дъждобран. Така ръцете ви ще са свободни и ще бъдете по-мобилни.

6. Козметика в малки разфасовки 

Не помъквайте със себе си големи количества козметика, когато пътувате – дори и да сте сред суетните пътешественици. Вземете само нужното, за да може багажът ви да бъде възможно най-компактен. Не забравяйте слънцезащитния крем, независимо дали отивате на море или на планина!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин