6 неща, за които никога не трябва да плащате на път - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 неща, за които никога не трябва да плащате на път
Автор: Мария Ангелова
6 неща, за които никога не трябва да плащате на път

Пътуването се променя, променят се и пътуващите. Като видят турист, местните хора често са склонни да опитат да изтръгнат всеки честно спечелен лев от неговите ръце. Понякога за неща, за които в наши дни е просто кощунствено да се плаща. Като следните пет:

Допълнителните такси за багаж

Ако сте разумни, сте прочели и най-малките букви в общите условия на авиокомпанията, с която ще летите. Знаете колко килограма и сантиметра багаж можете да пренесете безпрепятствено и всичко минава безаварийно. Ако все пак се окажете с твърде много багаж на връщане, имайте предвид, че понякога е по-евтино да изпратите част от багажа си с колет вкъщи, отколкото да платите самолетна такса за свръхбагаж.

Wi-Fi

В 21-и век безжичният интернет не е сложно техническо постижение и вие не би трябвало да плащате за него (това, разбира се, важи за Европа и развитите страни). Ако от хотела ви поискат такса за ползване на wi-fi, потърсете заведение с безплатна връзка. Прочетете и нашите съвети как да имате безплатен wi-fi на път.

Книги

Книгата е най-добрият приятел на пътуващия-няколко-часа-с-автобус. Но това не означава, че трябва да давате пари за нея – можете да използвате зоните за bookcrossing (размяна на книги - взимаш или оставяш свободно), а ако разполагате с четец, възможностите за безплатни книги са много.

Закуска

В повечето хотели (и част от хостелите) закуската е включена в цената на нощувката. Закуската е гаранция, че няма да озвереете от глад още преди обяд и в миг на умопомрачение да поръчате нещо свръх бюджета си. И понеже има толкова хотели с включена закуска, изберете си от тях.

Сувенири

Вече ви разказахме как и защо най-хубавите сувенири са безплатни, както и как можете да си донесете рецепта вместо сувенир от чужбина.

Обаждане вкъщи

След като сте намерили безплатен wi-fi, използвайте Skype, Viber или друго подобно приложение, за да се чуете с близките си вкъщи.

*

Открийте още съвети за безплатно пътуване.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин