6 задължителни дестинациии в Хърватия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 задължителни дестинациии в Хърватия
Автор: Peika.bg
6 задължителни дестинациии в Хърватия
Снимка: Yacht Rent

Хърватия е държава, която има отлични възможности за туризъм, която става все по-атрактивна.


Посещението в балканската страна, където реалностите между Изтока и Запада се размиват, винаги оставя приятен послевкус, защото хърватите могат да предложат отличен климат и природа, както и богата култура, и исторически забележителности. От стените на Стон до Плитвичките езера Хърватия е разнообразна, интересна и обогатяваща дестинация. Вижте кои са шестте задължителни дестинациии там.

1. Шибеник е гордостта на Хърватия

38499

Градът е уникален с това, че единственият на адриатическото крайбрежие, който е бил издигнат от самите хървати, а не от римляни, гърци, венецианци или австрийци. Населен от дълбока древност и с интересни исторически факти на сметката си, Шибеник може да привлече не само любителите на паметници и забележителности, но и тези, които обичат чудесния климат, островите и доброто изкарване. Разберете повече за Шибеник.

2. Висовац е паметта на Хърватия

38498

Уникалният манастир е разположен на остров в средата на езерото Висовац и околността му е изключително красива. Това е място, където се пазят някои важни реликви като ценно копие от Басните на Езоп и сабята на местния герой Вук Мандушич. Разберете повече за Висовац.

3. Сахарун е разпускането на Хърватия

38501

Сахарун е красив плаж на остров Дуги Оток, който със сигурност е отлична дестинация за плаж, кристално море и отлична отпуска. Малкият остров разполага с всичко това, както и с останки от древна история, тъй като е бил заселен от хилядолетия. Плажът не е известен сред чужденците, така че е перфектното място да си прочистите главата и да си починете истински. Разберете повече за Сахарун. 

4. Нин е величието на Хърватия

38502

Този град е едно от най-старите селища по източното крайбрежие на Адриатическо море. Значението му за Хърватия е голямо, защото Нин е първият хърватски кралски град, както и първото седалище на хърватския архиепископ. По-късно градът е преживявал възходи и падения, а днес останките от тях днес формират една от най-интересните дестинации в Хърватия. Разберете повече за Нин.

5. Дубровник е туризмът на Хърватия

38497

Заобиколен от древни градски стени, този град винаги е бил ключово пристанище на Адриатика и културното му наследство днес е огромно. Каменните постройки, Старият град, фонтаните, дворците, улица Страдун, всички те са носещи духа на своето време, докато в същото време нощният живот в Дубровник също не е за подценяване. Разберете повече за Дубровник. 

6. Загреб е сърцето на Хърватия

38500

Хърватската столица е очарователна, интересна и изпълнена с паркове, музеи и архитектурни съкровища. Особеният микс от австрийска и балканска култура личи навсякъде в центъра, възможностите за туризъм са разнообразни, а Загреб без проблеми поддържа свой собствен ритъм на съществуване и забавление. Разберете повече за Загреб тук и тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин