6 съвета за пътуващите до екзотични дестинации (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 съвета за пътуващите до екзотични дестинации (част 2)
Автор: Peika.bg
6 съвета за пътуващите до екзотични дестинации (част 2)

Всички мечтаем за пътешествия до далечни и екзотични дестинации. 


Ако ви предстои да осъществите такова пътуване, трябва да имате някои неща предвид.

Затова сме ви подбрали съвети за това с какво трябва да се съобразите преди да потеглите към екзотична дестинация!

1. Визи и превенции на болести

Задължително проучете дали за пътуването към дадена дестинация не се изисква виза, както и дали не трябва да си сложите задължителни ваксини. За да разберете дали е така, най-добре се свържете с личния си лекар или с най-близката Регионална здравна инспекция.

2. Валутата

Поинтересувайте се каква е местната валута и дали има и друга, която бихте могли да ползвате, тъй като в някои страни е възможно да се заплаща с повече от една валута.

3. Местната култура 

Ако сте на път да посетите някоя мюсюлманска държава, имайте предвид, че там е прието по-консервативното облекло. Дамите могат да се загърнат с голям ефирен шал или да носят по-дълги дрехи, но от лека материя. В будистките държави например проява на неуважение е да влезете в храм с обувки, а когато седнете пред статуя на Буда, пръстите на краката ви не трябва да сочат натам.

4. Интимност на публични места

Препоръчваме ви да избягвате прояви на интимност на публични места, когато сте сред по-консервативно общество. На някои места подобни отношения се санкционират.

5. Маймуните

Сигурно си мислите, че се шегуваме, но на немалко места като например в Югоизточна Азия и Гибралтар, маймуните свободно се разхождат около вас по плажове или в гори. Не забравяйте, че те са доста изпечени крадци и често могат да ви отмъкнат храна, пари или някое бижу – затова внимавайте.

6. Аква обувки

Препоръчваме ви да си набавите специални обувки, с които да се разхождате по морското или океанското дъно. Разглеждайки красивите корали и морски таралежи сред кристално сините води можете да си убодете или надраскате стъпалата, което определено би повлияло негативно на преживяването ви.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин