6 съвета за пътуващите до екзотични дестинации (част 1) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 съвета за пътуващите до екзотични дестинации (част 1)
Автор: Peika.bg
6 съвета за пътуващите до екзотични дестинации (част 1)

Всеки пътешественик си мечтае за далечни и екзотични дестинации. 

Ако ви предстои да предприемете такова пътуване и сте си избрали дестинация и период, в който да я посетите, трябва да вземете предвид някои детайли.

Затова сме ви подбрали съвети, които да вземете предвид, преди да потеглите към екзотично място.

1Слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми 

Не бива да тръгвате без слънцезащитни кремове с висок ф
актор и репеленти против насекоми. В страните, където комарите пренасят малария, имайте предвид, че не е задължително да се заразите при ухапване – комарът може да не носи болестта, така че не се паникьосайте излишно.

2Водата и храната

Силно ви препоръчваме да избягвате да пиете вода от чешмата, както и да внимавате какво ядете. Местното население в екзотичните държави в повечето случаи е свикнало на кухня с по-силни подправки, а често ястията са по-люти.

3Хигиената

Винаги е добре да имате мокри кърпички или антибактериален крем или гел под ръка, тъй като в повечето екзотични страни хигиената не е на особено добро ниво.

4Пазаренето 

В повечето екзотични страни, колкото и странно да ви прозвучи, пазаренето се счита за нещо съвсем нормално. Можете да се опитате да намалите цената на сувенирите, които сте избрали за вас или за вашите близки. Най-вероятно ще успеете, тъй като повечето търговци очакват това да се случи.

5. Бакшишът

Друго нещо, което е широко разпространено из екзотичните страни е да оставите бакшиш, ако сте доволни от някоя услуга бакшиш. На повечето туристически обекти дори има много деца, които, без дори да питате, ще ви дойдат да ви помагат, упътват и наставляват и няма да ви оставят на мира, докато не получат пари.

6Бавното обслужване

Ако попаднете на магазинер, административен служител или сервитьор, който с много бавен темп извършва задълженията си, спокойно, това не е заради вас. Хората по тези географски ширини са свикнали всичко да се случва с много по-бавно темпо, отколкото ние в западния святЗатова най-добре оставете живота на високи обороти и преминете в режим за почивка – така или иначе от бързането няма смисъл.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин