6 сувенира, които могат да се окажат пълен боклук - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 сувенира, които могат да се окажат пълен боклук
Автор: Peika.bg
6 сувенира, които могат да се окажат пълен боклук

Независимо къде сте ходили, навярно все сте взели нещо за спомен от почивката си. Много от сувенирите обаче са с изключително ниско качество и нека бъдем честни – бихте ги подминали, ако го видите в някой магазин в родния си град.

Ето кои са нещата, които най-често туристите купуват и могат да се окажат... пълен боклук:

1. Магнитчета

Ако хладилникът ви е затрупан от магнитчета от цял свят (ваши и от ваши приятели), то навярно ще се съгласите, че това е най-честият сувенир, с който туристите се прибират у дома. Магнитчетата са чудесни за колекциониране, създават настроение и дори могат да ви бъдат полезни, като държат бележката със задачите ви за деня на видно място. 

2. Малки декоративни предмети

Някои туристи пък предпочитат да си вземат нещо по-практично – чаша за кафе, халба за бира, чинийка, статуетка и всякакви други керамични изделия, ключодържател и т. н. Животът на тяхната щампа обаче може да бъде прекалено кратък.

3. Пакетирана храна

Това не е нещо, което може да запазите и да ви носи приятния спомен къде сте били, но пък е страхотен подарък за роднини и приятели да опитат различна храна от друга държава. На някои места има много интересни и специфични храни, които определено си заслужават да бъдат пренесени зад граница. Често обаче можете да попаднете на нещо не особено качествено, което само изглежда добре

4. Картички

Картичките са чудесни за колекциониране, заемат малко място и са нещо, което ще ви носи хубав и ясен спомен къде сте били. Повечето туристи си купуват по няколко картички, както за себе си, така и за близките си, като дори имат дебели албуми, където да ги съхраняват и разглеждат след време. В повечето случаи обаче, когато мине малко повече време се оказват един не особено ценен избор и отват в кофата.

5. Тениска с щампа

Тениските за малки и големи с тематични надписи и щампи на забележителности са особено популярни сред туристите. Сред любимите артикули за спомен са също текстилните чанти с надписи и щампи, хавлиите за плаж, шапки и всякакви други текстилни неща. Тяхното качество обаче често е доста ниско и е просто своеобразен „туристически капан”.

6. Шампоани и сапуни от хотела

Има и такива туристи, които не си тръгват от хотела, без да си вземат от малките рекламни сапунчета и шампоани. Има някои хора, които ги колекционират, други пък си ги ползват. Качеството на тези продукти обаче често не е особено добро и, ако сте с по-чувствителна кожа, можете да си предизвикате ненужен проблем заради един малък безплатен продукт.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин