7 атракции в Париж, които да посетите - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 атракции в Париж, които да посетите
Автор: Peika.bg
7 атракции в Париж, които да посетите
Снимка: Jiang Jiang/Flickr

Искате да посетите Париж? Може би вече сте го направили?

Сигурно повечето от вас вече са посетили Айфеловата кула, Лувъра, Триумфалната арка, возили са се с корабче по Сена. Сега обаче сме ви подготвили още няколко забележителности, които да не пропускате, докато сте във френската столица.

Насладете им се!

Операта "Пале Гарние"

Тази грандиозна опера е построена между 1861 и 1875 година. Тя е една от най-екстравагантните сгради в Париж. По нея е работил екип от 14 художници и 73 скулптор. Те създават богато украсената с впечатляващи орнаменти южна фасада на сградата. С течение на годините тя самата се превръща във вдъхновение за много книги, произведения на изкуството, сред които и мюзикълът "Фантомът от Операта".

 

7 атракции в Париж, които да посетите

Мулен Руж

Най-емблематичното кабаре на Париж е създадено през 1889 г. от Чарлз Зидлър и Джоузеф Оллер. То е място за партита още по времето на Бел епок. Освен това е малко по-скъпо и винаги пълно с туристи, но определено си заслужава да се посети. 

7 атракции в Париж, които да посетите

Базиликата "Сакре кьор"

Разхождайки се по извитите улици и изкачвайки се по стръмните стъпала на хълма Монмартър, ще стигнете до прекрасната базилика "Сакре Кьор". Тя се намира на най-високата точка в Париж. Оттук няма как да не се влюбите във френската столица. Гледката е наистина пленителна. Строителството на "Сакре Кьор" започва през 1875 г. Римокатолическата църква е осветена след края на Първата световна война през 1919 г.

7 атракции в Париж, които да посетите

Център "Жорж Помпиду"

Разположен в центъра на града, в центъра "Жорж Помпиду" се помещава Националният музей на модерното изкуство. Той е най-големият в Европа. В него се намира и богата обществена библиотека. Нетрадиционната сграда е завършена през 1977 г. По повод 40-ия рожден ден на центъра, през миналата година, бе издаден календар с всички събития.

7 атракции в Париж, които да посетите

Канал "Сен Мартен"

Търсите своето идеално място за пикник в Париж? Тогава задължително посетете канала Сен Мартен. Любопитното е, че той е изкопан между 1802 и 1825 г., благодарение на данъците върху виното, които са имали французите по това време.

7 атракции в Париж, които да посетите

Парижките катакомби

Катакомбите на Париж са всъщност костница, която е разположена в огромна мрежа от древни кариери под улиците на града. В нея се намират останките на около 6 мил. души. Костницата е създадена през 1738 г. и е туристическа атракция от началото на 19-и век. Официалното име на катакомбите е “Обществените костници”.

7 атракции в Париж, които да посетите
Снимка: LWYang/Flickr

Музей Орсе

Първоначално построен като жп гара, за да посрещне гостите на Световния панаир от 1900 г., Музей Орсе може да се похвали с най-голямата колекция от шедьоври на импресионисти и пост-импресионисти в света. В него има повече от 2000 картини и 600 скулптури.

7 атракции в Париж, които да посетите
Снимка: Joe deSousa/Flickr

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин