7 безплатни места, които да посетите в Милано - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 безплатни места, които да посетите в Милано
Автор: Peika.bg
7 безплатни места, които да посетите в Милано

Италия... сърцето ни подскача всеки път, щом чуем това име. Сигурни сме, че повече то вас вече са били там и то не един път. Ако сте посещавали Милано, знаете, че там е трудно да оставите портфейла си затворен. Сега обаче ще ви издадем една тайна...

Даже не една, а цели 7! Записвайте, защото сега е ви покажем 7 места в Милано, които можете да посетите напълно безплатно! 

1. Църквите на Милано

Всички градски църкви, с изключение на Милано Дуомо, могат да бъдат посетени по всяко време без входна такса. Те са чудесно място да научите повече за историята, архитектурата и културата на Милано и на Италия въобще. Освен това в тях се съдържат удивителни произведения на изкуството.

7 безплатни места, които да посетите в Милано
Снимка: Davide Oliva/Flickr

2. Музеят на културите MUDEC

Този музей поддържа колекция от експонати от различни култури по света. В него ще можеш да пътуваш от древните цивилизации до Далечния изток. А най-хубавото е, че е достъпен всеки ден и е напълно безплатен.

3. Градските паркове

Милано има над 50 парка, зелени зони и градини. Те са идеални за приятна следобедна почивка, дълга разходка или пикник сред природата. Ще се удивиш колкото много красота е събрана на едно място!

7 безплатни места, които да посетите в Милано

4. Галерия Hangar Bicocca

Галерията е домакин на велики имена на съвременно изкуство. В нейните изложбени зали можеш да се посветиш на малко култура и изкуство в градска среда. Освен това удоволствието няма да ти струва абсолютно нищо.

5. Градските музеи

Всеки ден от 16:30 часа и всеки вторник от 14:00 часа можете да получите безплатен достъп до всички общински музеи в Милано (с изключение на Museo del Novecento). Възползвайте се!

7 безплатни места, които да посетите в Милано
Снимка: Angelo Amboldi/Flickr

6. Ботаническата градина и Астрономическия музей

Ботаническата градина ще ви очарова с разнообразната си флора, а музеят на астрономията ще бъде интересен, дори и да не сте най-големите фенове на тази наука. Местата са подходящи и за най-малките посетите, така че са чудесно решение, ако посещавате Милано с цялото семейство. Сигурни сме, че ще се забавлявате и няма да се притеснявате за входни такси. 

7 безплатни места, които да посетите в Милано

7. Езеро Идроскало

Това е изкуствено езеро, около което спокойно можете да се отдадете на малко спорт - тичане, скейтборд, кънки, риболов или планинско колоездене. Всичко е напълно безплатно, дори и детският кът. В него има много интересни игри за малки и големи. Насладете се на времето, прекарано в Милано!

7 безплатни места, които да посетите в Милано
Снимка: Fabio Pani/Flickr

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин