7 факта за Малта, които не знаеш (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 факта за Малта, които не знаеш (част 2)
Автор: Peika.bg
7 факта за Малта, които не знаеш (част 2)

Малта е един прекрасен остров, който крие в себе си интересни места като затвори от средните векове и Пещерата на Калипсо. 

Тесните, покрити със заоблени камъни, улици на градовете му са осеяни с ренесансови катедрали и барокови дворци, а в провинциалната му част може да видите едни от най-старите, направени от човека сгради.

Ето и още 7 интересни факта за това местенце:

1. Малта е дом на 3 обекта на ЮНЕСКО.

2. След края на Втората световна война, Малта и всички местни жители, в знак на тяхната смелост и решителност, противопоставяйки се на постоянните атаки от страна на Оста, са получилимедал за храброст „Джордж Крос“.

3. Основната религия в Малта е римокатолицизмът.

4. На остров Гозо има пещера, която гледа към залива Рамла. А според легендите тя е била обитавана от богинята Калиспо, за която Омир пише в прочутата си Одисея.

7 факта за Малта, които не знаеш (част 2)


5. Малта се радва на едни от най-чистите води в света, които са идеални за гмуркане. Почитателите на водния спорт могат да се насладят на красотата на уникалните рифове, да изследват отдавна потънали кораби и разрушени самолети, около бреговете на Малта и да изживеят едно незабравимо приключение.

6. В Малта ще откриете Хагар Ким, който е един от най-добре запазените, свободно стоящи структури, и храмове в света и е създаден преди повече от 5000 години.
7 факта за Малта, които не знаеш (част 2)


7. Малта се намира на 1 час път от Италия и на около 40 минути от Тунис. Освен това полетите оттам до всеки един европейски град са дълги не повече от 3 часа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин