7 места в Барселона, за които знаят само местните - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 места в Барселона, за които знаят само местните
Автор: Peika.bg

В толкова популярен град като Барселона е трудно да се намери някое ново и непознато местенце, което да посетим! За щастие градските съкровища не са изчерпани и ние ще ви отведем до тях!

Има места в Барселона, които не присъстват в пътеводителите и рядко ще видите туристи там. Те по-скоро са малките бягства на местните от тълпите. От барове, през места с чудесни гледки, до наистина скрити ресторантчета - чудесата на Барселона ви очакват!

1. Бункерите на Ел Кармел

Ако искате да видите една от най-добрите гледки към града, тогава Бункерите на Ел Кармел са мястото, към което да се отправите. Разположени край града, бившите военновременни бункери днес са любимо място за тези, които искат да избягат от оживения център на града. Там ще можете да се възхитите на впечатляващата 360-градусова панорама.

7 места в Барселона, за които знаят само местните

*

2. Античен театър

Разположен само на минута пеша от известния Palau de la Música, Античният театър е истински градски оазис. Той може да се похвали с голяма открита тераса, заобиколена от зашеметяващи стари сгради, типични за стария град на Барселона. Хубавото е, че цените са сравнително ниски, а обстановката привлича предимно млади и свежи хора.

7 места в Барселона, за които знаят само местните

*

3. Кафенето на Гражданския център Can Deu

Гражданският център Can Deu се намира в зашеметяваща модернистична сграда, разположена в сърцето на квартал Les Corts, който рядко се посещава от туристи. Кафенето в него е истински скрит скъпоценен камък, за който малцина в града знаят. То разполага с голяма открита тераса и стилен интериор. Тук ще се насладите на богата селекция от напитки и вкусни ястия на достъпни цени.

7 места в Барселона, за които знаят само местните

*

4. Гръцки градини Амфитеатър

Издълбан в хълма Монтжуик, амфитеатърът в гръцките градини е построен през 20-те години на XX-ти век за международната изложба в Барселона. Днес театърът се използва всяка година през юли за Гръцкия фестивал, но през останалата част от годината е отворен за обществеността. Той е чудесно място за четене на книга или пикник.

7 места в Барселона, за които знаят само местните

*

5. Бар El Jardí

Само на минута пеша от популярната туристическа улица Ла Рамбла, се намира това уютно местенце. Разположен във вътрешния двор на древни университетски сгради и заобиколен от портокалови дървета, бар El Jardí е глътка въздух сред забързания град. Тук ще можете да се разхладите през летните жеги и да откриете уют през студените дни.

7 места в Барселона, за които знаят само местните

*

6. Парк „Лабиринт на Хорта“

Някога искали ли сте да се скитате из истински лабиринт? В парк „Лабиринт на Хорта“ ще имате тази възможност. Маркиз Джоан Антони Десволс от д'Ардена поръча построяването на този дълъг 820 метра лабиринт, намиращ се в покрайнините на Барселона през XVIII век. Трябва да знаете, че на ден се допускат само 750 посетители. Това удоволствие ще ви струва малко над 2 евро на човек.

7 места в Барселона, за които знаят само местните

*

7. Пало Алто

Тази прохладна градска градина се намира в двора на бивша фабрика, превърнала се в съвместно работещо пространство в сърцето на Побленоу. Ежемесечният пазар за храни и ръчно изработени стоки Пало Алто Маркет привлече известно внимание към мястото, което малко хора знаеха. Въпреки това то още не е загубило от автентичния си чар!

7 места в Барселона, за които знаят само местните

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин