7 неща, които са забранени в Саудитска Арабия (част 2) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 неща, които са забранени в Саудитска Арабия (част 2)
Автор: Peika.bg
7 неща, които са забранени в Саудитска Арабия (част 2)

В Саудитска Арабия съществуват забрани, които звучат доста нелогично на нас, европейците. 

Вижте част от тях в следващите редове:

1. Срещи

В Саудитска Арабия е забранено на неомъжени жени и мъже да се срещат дори на публични места. Позволени са само в присъствието на семейството на единя или другия.

2. Снимки

Правенето на обществени места в Саудитска Арабия е забранена.

3. Котки и кучета

Вече не се осъществява продажба на котки и кучета за домашни любимци в Саудитска Арабия. Освен това е забранено те да бъдат разхождани в обществените паркове в столицата Рияд. Властите смятат, че една следобедна разходка с домашния любимец може да застраши морала на обществото. Интересното е, че с тази забрана се цели да се предотвратят срещите между неомъжени жени и мъже.

4. Свобода на религията

На хората, които не са мюсюлмани, не им е позволено публично да се покланят на други богове или да носят библии, кръстове и други религиозни принадлежности. Ако пък някой в Саудитска Арабия иска да смени исляма с друга религия, е застрашен от смъртно наказание.

5. Свети Валентин

В Саудитска Арабия не се празнува Свети Валентин. Нещо повече – на този ден е забранено носенето на каквото и да е червено нещо. Магазините рискуват да бъдат затворени, ако на Свети Валентин продават червени рози. Причината Саудитска Арабия да бъде против празника на влюбените е, че той не е ислямска практика.

6. Уроци по музика в държавните училища

В държавните училища в Саудитска Арабия не се преподават уроци по музика, а песни не звучат в магазините в страната. Все пак много местни жители наемат частни учители, които преподават уроци по пиано или други музикални инструменти.

7. Социализиране между жени и мъже

Неомъжените жени и мъжете без брак не могат да споделят едно и също социално пространство. На обществени места като ресторанти и молове жените и мъжете в Саудитска Арабия могат да бъдат заедно, само ако са съпруг и съпруга или са от едно семейство. На много места дори има отделни опашки за жени и мъже, за да не се „смесват”.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин