7 неща, които трябва да направиш в Мадрид, докато си млад - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 неща, които трябва да направиш в Мадрид, докато си млад
Автор: Peika.bg
7 неща, които трябва да направиш в Мадрид, докато си млад

Списъкът е предназначен за всички младежи по възраст и по дух, които искат да се забавляват в испанската столица.

Това са седем неща, които задължително трябва да опитате, докато сте в Мадрид. Те ще ви вдъхновят за още прекрасни преживявания, които да направите сам или с компания!

Пътешествайте, експериментирайте, радвайте се на всичко ново и непознато!

1. Отседнете в хостел

На първо място, разбира е, той е много евтин. В Мадрид има голямо разнообразие от хостели, в които можете да се чувствате комфортно. Можете да си наемете и стая със самостоятелна баня за по-малко от 40 евро. Хостелът е чудесно място да завържете нови познанства.

2. Купонясвайте като рок звезда

Градът предлага много кръчми и барове, на които да се насладите. Изберете заведение с музика на живо. Испанците обичат да се забавляват до сутринта, така че няма да скучаете.

3. Яжте евтина и вкусна храна

Храненето в Мадрид е сладко и достъпно. А ето и кои местенца да те пропускате: Plaza Mayor, La Latina и 100 Montaditos - тук правят уникални сандвичи! Може да полеете всичко с хубава бира или друго по ваш вкус. 

4. Карайте колело

Мадрид има система за градски велосипеди - Bici Mad, с която бързо и лесно ще стигате от едно място на друго. Велосипедите, които предлагат, са електрически, така че дори няма да ви се налага да въртите усилено педали.

5. Гледайте залеза

Залезите над Мадрид са едни от най-епичните. Вземете си вино, бира и разбира се приятна компания и споделете тези цветове и тази красота. Най-добра гледка ще получите от храмовия комплекс Дебод.

6. Разходете се из града

Насладете се криволичещите улици, които могат да ви отведат незнайно къде. Тръгнете от площад Пуерта дел Сол до площад Пласа Майор и след това надолу до катедралата и двореца, или просто се разходете по търговската улица Гран Вия.

7. Изучавайте парковете

В Мадрид има много зелени пространства. Разходете се в тях, опознайте ги. Можете да практикувате йога в парка Ел Ретиро, карайте ролери или си направете пикник.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин