7 неща, с които Франция е известна - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 неща, с които Франция е известна
Автор: Peika.bg

Вино, сирене, Айфеловата кула и мода. Мулен Руж. Дисниленд. Култура. Франция е известна с ТОЛКОВА много неща. Що се отнася до атмосферата je ne sais quoi, Франция е легендарна. Това е една от най-популярните дестинации в света, като туристите се стичат към горещи точки като Париж, Кан и Ница.

Невъзможно е да се назоват всички чудесни неща, които Франция прави толкова добре (специално към апетитните кроасани с масло!), но ето седем от най-известните.

Ето списък на 7-те неща, с които Франция е известна

1. Изискани вина

7 неща, с които Франция е известна
Снимка: pixabay

Френското вино е от световна класа и можете да намерите над 200 местни сорта вина. От добре познати като Мерло, Шардоне, Совиньон Блан и Сира до по-малко известни скъпоценни камъни като Прюнелар и Саванин, френските вина са едни от най-добрите в света. Френското винопроизводство за първи път започва през 6-ти век пр. н. е. и качеството сега е строго регулирано от Appellation d'Origine Contrôlée или системата AOC.

2. Айфеловата кула

7 неща, с които Франция е известна

Айфеловата кула е централната част на Париж. Всяка година 7 милиона души се стичат до железните арки, за да погледнат една от най-емблематичните структури в света. Айфеловата кула е построена като вход за Световното изложение през 1889 г. По случай 100-годишнината от Френската революция Париж е домакин. Колко подходящо е, че структура, която отбелязва един от най-значимите моменти в историята на Франция, сега е паметник, признат по целия свят!

3. Лувъра

7 неща, с които Франция е известна

Не е изненада, че Лувърът е най-големият и най-посещаван музей в света, като се има предвид, че е дом на най-известното лице в света, Мона Лиза. Първоначално Лувърът е построен като крепост през 1190 г. и по-късно е реконструиран в кралски дворец през 16 век. За да видите цялата му колекция, ще отнеме 100 дни! Лувърът съхранява над 380 000 произведения на изкуството и показва „само“ 35 000.

4. Сирене и багети

7 неща, с които Франция е известна
Снимка: pixabay

Има ли по-перфектно съчетание от малко меко френско сирене и хрупкава багета? Ние със сигурност не мислим така. Има повече от 400 вида френско сирене. Вкусните сортове включват меки сирена (Camembert, Coulommiers, Munster), сирена със сини жилки (Roquefort, Bleu d'Auvergne) и по-твърди сирена (Gruyere, Comté, Parmesan). Можете да вземете багети от всяка местна пекарна – отидете по-рано, преди да са се разпродали!

5. Дворецът Версай

7 неща, с които Франция е известна
Снимка: pixabay

Разположен в периферията на Париж е кралският дворец Версай. Той е наистина кралят на дворците, тъй като този разтегнат комплекс включва Залата на огледалата, Гранд канала и Кралската опера. Лесно е да прекарате цял ден във Версайския дворец и непременно трябва да го направите. Можете също така да се разходите с колело през Двореца, ако не ви се разхожда.

6. Френската Ривиера

7 неща, с които Франция е известна
Снимка: pixabay

Френската Ривиера е красивото средиземноморско крайбрежие на югоизточна Франция. Включва бляскавите плажни градове като Сен Тропе и Кан; Антиб, Валорис, Мужен, очарователните градове, прочути от Пикасо и Ница. Ще забележите супер яхти, знаменитости и имения навсякъде по крайбрежието.

7. Монблан

7 неща, с които Франция е известна
Снимка: pixabay

Монблан е най-високата планина в Алпите, простиращ се през границата между Франция и Италия. Ако искате да се насладите на пистите, посетете ски градчето Шамони. По улиците на този високопланински град ще срещнете хора от най-различни култури, които го посещават, само за да получат възможност лично да станат свидетели на зашеметяващия Монблан. Просто още едно невероятно нещо, с което Франция е известна!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин