7 неща за правене в Берлин през лятото - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 неща за правене в Берлин през лятото
Автор: Peika.bg
7 неща за правене в Берлин през лятото
Снимка: Sascha Kohlmann

В Берлин вероятно има около 7000 неща, които можете да правите, но през лятото те стават дори повече. 

Когато дойде топлото време, улиците на германската столица се изпълват с тълпи от хора, говорещи на всички възможни езици и всичките тези хора искат да се забавляват. Заради това, в този град има ужасно много неща за правене, дори извън прословутата клубна и концертна култура, която има много здрави корени там.

Вижте кои са 7-те неща, които можете да правите в Берлин през лятото. 

1. Парковете на Берлин

Градът е изключително зелен и почти една пета от него е в зелени площи. В града има над 2500 парка и градини, като в хубаво време всичките са препълнени с местни и туристи, които си почиват и се наслаждават на слънцето, спортуват и се забавляват.

2. Плуване

Бадешиф в Кройцберг е един от най-уникалните басейни в цяла Германия. Там имате панорамна гледка към река Шпрее, телевизионната кула и брега. Разпускането на Бадешиф е типично за Берлин изживяване, а допълнителен бонус е плажната атмосфера – пясък, бар и дидже партита през нощта. Бадешиф е отворен в периода от май до септември, а входът е 4 евро.

35694

3. Биргартен

Ако обичате ледената бира, красивите бирени градини (биргатен, Biergarten) са най-доброто, което може да ви се случи в някой топъл берлински следобед. Поръчайте си претцел или вурст заедно с бирата, няма да сбъркате. И пробвайте „Пратер“ (Prater) - най-старият биргартен в града.

4. На кино

Едно от най-популярните неща за правене през лятото в Берлин е да се гледат филми в някое от откритите кина в германската столица. Има няколко такива из града, много от които показват оригиналните английски версии на филмите и не е необходимо да знаете немски, за да ги гледате. Бонусът е, че на място може да си купите алкохол и хапване. И се постарайте да бъдете там преди залез, за да си запазите място!

5. Караоке

Едно от най-популярните неща за правене през лятото в Берлин е караокето в Мауепарк в неделя. Този открит амфитеатър е пълен с хора в топлите дни, защото купонът продължава цял следобед. Ако искате да пеете, вдигате ръка и водещият Джо ще ви включи, а публиката като цяло е много приятелски настроена и подкрепят хората на сцената. Това караоке се случва в неделите, от 3 на обяд, но само в хубаво време.

35693

6. Bite Club

Откритият пазар за храна навън е отворен само в хубаво време и е един добър начин да хапнете нещо в топлата вечер. Многобройните камиони за храна и импровизираните сергии предлагат храна от целия свят и изборът наистина е огромен. Разположен точно на бреговете на река Шпрее, Bite Club е точно това, от което имат нужда гладни пътешественици. Пазарът за храна е на всеки две седмици през лятото, от 4 ч. следобед до полунощ.

7. Темпелхоф

Огромното бивше летище е трансформирано в най-големият градски парк и берлинчани разпускат, спортуват и хапват там. Научете повече за Темпелхоф.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин